Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Liman

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Liman Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    04 C-Max TDCi Ghia
  • Meslek:
    Bilişim
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

  • Website URL
    http://www.liman.biz.tr

Mustafa Liman's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

14

Toplam Beğeni

  1. Fabrikadaki yaklaşık 75 makinede ve 4 sunucuda son 7 yıldır f-secure ürünlerini kullanıyorum, kaynak kullanımı, koruma performansı ve merkezi yönetim avantajları ile tüm makineler güven altında. virus kaynaklı problem çözmeyeli 7 yıl oldu.
  2. Ramazan, araç 208.000 km aşmış durumda. Katalitiğin öngörülen ömrü 100.000 km maksimum imiş. benimkinin fotoğraflarına bakınca zaten %95 tıkalı olduğu görünmekte.
  3. Ben buradan çözdüm olayı. Belki yardımı olur http://www.agaregzoz.com
  4. Orjinali için 1250 - 2500 arası rakamlar geziyor havada İbrahim
  5. On gün kadar evvel bizim Kocaoğlan'ın katalizörü sizlere ömür oldu arkadaşlar, son bir aydır ara ara yaşanan ilk iki viteste yüksek devirlere rağmen ivmelenmeme, sağır tepkimeler ve değişken turbo devreye girme devirleri sonunda dün kendisini net olarak gösterdi. Aracı gün boyunca sürekli klima açık olarak ve şehir içinde kullandım ve son 10 kilometrede artık gitmez oldu. ikinci viteste yavaşlayıp ta devir 1500 civarına indiğinde tekrar gaza yüklendiğimde 3500 devire kadar ulaşan araç turbo'yu ancak devreye sokar halde. Üst vites ve hızlara eriştikten sonra sorun ortadan kalkmış gibi hızlanmaya ve gitmeye devam etse de isteksiz bir karakter sergiliyor. Yüksek devirde kalkış ve vites geçişleri yapınca ilk iki viteste de turbo normal devrinde açabiliyor. Yirmi gün önce periyordik bakımları yapıldığında farkettiğim horultulu çalışmanın da sanırım bu durumla ilgisi var. Henüz herhangi bir arıza lambası yakmadı ama şikayetler bu merkezde idi. Sonrasında egzozcuma gittim ve Katalizör'ün sorunlu olup olmadığından emin olmak için önce içini boşalttırdım; Test'e çıktığımızda önceden klima kapalı iken verdiği performansın şu anda rampa ve virajlı yolda klima açık ve 3 personel+bagaj dolu olarak iki buçuk katını almaya başladım. Klima kapalı iken araç çiplenmiş gibi oldu. Demekki benim KAT ciddi tıkanmış ve ben başka yerlerde sorun ararken burayı atlamışım. Sonuçta sorun çözüldü Alttan açıldı ve içi temizlendi, çıkan parçalar ve alttan görünümü aşağıda. Ortaya çıkan farklılıklar, Motorda gaz verince duyulan bir çınlama sesi ortaya çıkıyor, içi boşalan Katalizör egzozdan çıkan gazın basıncı ile ötüyor yani. Rölantide bu ses kendisini ince bir ıslık sesine bırakıyor. Alt devirlerde araç zor toparlıyor, hele klima açıksa 1.0 atmosferik motor ile rampada kalkmak gibi oluyor Turbo biraz daha geç devreye girebiliyor bazı durumlarda, ama üst devirlerde çok güzel bir performans yakalanıyor. Bu işlemler yapıldıktan sonra yeni katalizör siparişi verildi. Bu gün yeni katalizör yerine konuldu, araç eski haline döndü. Boş katalizör ile alt devirler klima açıkken çok çok kötü, normal zamanda ise hissedilir derecede zayıf kalıyordu. Şimdi bu sorun ortadan kalktı. Maliyet Malzeme ve işçilik dahil 500 TL En çevreci tarafından gezmeye devam; Dost Selamlarımla...
  6. 2004 Ford Focus C-Max Ghia TDCI / 207.000 Km
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.