Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dizel Otomatik Araç Bakıyorum Sizce Hangisi?


Hüseyin Şehan

Önerilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba,

öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum, tüm araçları tek konu altına toplamış ve ayrıntılı belirtmiş 

 

 

arabalardan fazla anlamayan biriyim, ama bir arabaya ihtiyaç duymaya başladım 

yaklaşık 1 aydır arayış içindeyim, arabalardan fazla anlamadığım için bir türlü net karar veremedim ve kendimi hep bi araba arayışı içinde buluyorum bilgisayar başındayken. 

almak istediğim araç c sınıfı focus gibi hatcback (park etmesi, trafikte kolay olması açısından) / aslında d sınıfına giriyor sanırım ama tank gibi araçlar daha hoşuna gitmesine rağmen abim ne gerek var diyor

diğer özellikler ise dizel olması ve otomatik olması.

kısacası bu konudaki araçlardan birini alacağım büyük ihtimal... 

yaşım 24 ama öyle gençtir, modifiye yapar, hız yapar, kırmızı renk arabaya biner gibisinden düşünmeyin :) genelde ağır takılan biriyim, arabama hem arkadaşlarım hem babannem çekinmeden binsin isterim.. seat leon gibi araçlar maalesef bana uygun değil .

geçen hafta otokoç bayisine gittim, focus otomatik dizel için 97bin tl fiyat çıkardılar.

bu fiyat bütçemi zorlayacak ama zorlarsak kalkabilirim.

bu arada almak istediğim aracın full donanım olmasını istiyorum. 

siz ne önerirsiniz arkadaşlar (sanmıyorum ama focus forumu olarak lütfen marka fanatikliği olan arkadaşlar varsa katılmasın)

çevremdeki çoğu kişi focusa 95-100 bin verilir mi diye ters düştü benimle ama tabi aracın ne tür opsiyonları olduğunu bilmiyorlar, bende hiç tartışmaya girmek istemedim.

focusdan sadece teknopaketi çıkartmıştım gerekli değil diye, ona rağmen 96bin tl fiyat çıkardılar.. diğer rakiplerine göre donanım ve fiyat yönünden durumu nedir acaba

aracı aldıktan sonra içime sinmesini, pişman olmamak istiyorum.... önerilerinizi beklıyorum, teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle hoş geldiniz, öncelikle şunu söylemem gerekiyor (herkes adına) 

 

 

Sanmıyorum ile size saklı kalırsa sevinirim bu söylem; biz burada insanların yorumlarını kısıtlayacak durumumuz yok ne sizin ne bizim buna hakkı var. İsteyen istediğini yazabilir size bunu yorumlamak kalır. Doğru mudur?

(sanmıyorum ama focus forumu olarak lütfen marka fanatikliği olan arkadaşlar varsa katılmasın)

 

 

 Ayrıca iletinizi ayrı konu olarak açtım, çünkü konular içinde alakalı şeyler olmalı; siz nasıl söylediğiniz başlığı bulup incelediniz ve farklı şeyler okuyup boğulmadınız farklı kişi de böyle kolaylıkla araştırabilsin. Şimdiden gelecekte göstereceğiniz özen için teşekkürler.

 

Dönelim konuya; bu paralar c sınıfı araçlara verilir mi ? Kısa vade için tabiki hayır yani böyle bir plan varsa söyleyenler sonuna kadar haklı tabi farkındasınız bunlar ÖZNEL yorumlar.

 

Gelelim uzun vadeye, dün otomatik vitesli araca 70 veriyorduk çok dedik bugün 80 oldu yarın 90 olacak 3-4 yıl sonra daha da fazlası yani bugün aldığınız aracın aynısını bu fiyata alamayacaksınız ki gidişat bu yönde. Ekonomik zorluğunuz yoksa yani aracın çoğunu kredi ile vermeyecekseniz ve uzun vadede düşünüyorsanız tam donanım neden olmasın ? Ek olarak araçları böyle full donanım olarak kıyaslamayın ne verdiklerine bakın öyle kefeye koyun yoksa çok yanılırsınız sebebi ise kiminin tam donanımı kiminin yarısı bile etmiyor ve bir çok donanım ar-ge'si yüksek maaliyetli olabiliyor dışardan basit gözükse bile herneyse konu bu değil.

 

Benim yine öznel yorumum: Titanium donanım fazlasıyla yeterli. Eğer uzun yola çıkıyorsanız ve sık oluyorsa + Bi-Xenon

Bir otomobilden sadece beni taşımasını istiyorum ve güvenlikten ödünvermeksizin konfor istiyorum derseniz Style donanım yeterli olur.

Yukarda söylediğim gibi eğer o şartar sağlanırsa tabiki insan kendini şımartacak teknolojik oyuncakları ister; Tekno paket gibi ama olması şart bir şey değil.

 

Focus dizel otomatik fiyatları burada var: 

Opsiyon fiyat listesi de Genel kategorimizin içinde yer alıyor veya ford.com.tr'den bakabilir üstüne paketleri siz ekleyebilirsiniz bayii'ye gitmenize gerek yok fiyat almak için (pazarlık aşaması hariç tabi)

 

Tarzına bakacak olursak sana uygun otomobillerden biri ise GOLF onu da düşünebilirsin.

Denemedim ama 308 düşünebilirsin bir de.

 

Teknik değerler tablosu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Seçenekler :

- Kısmen sorunları giderilmiş ama halen potansiyel sorunlu DSG (Volkswagen ve çatısı altındaki diğer DSG'li markalar)

- Kısmen sorunlu kuru tip Powershift'ten vazgeçip tamamen sorunsuz ıslak tip Powershift'e geçen Focus var. (Islak tip yani yağlı Powershift yıllardır Volvo ve 2.0 Mondeolarda kullanılıyor ve sorunsuzluğu ıspatlandı.)

- Robotik şanzımandan vazgeçip (iğrenç bir şanzımandı kendisi) yeni Aisin tam otomatik şanzımana geçen Peugeot. (Sağlamlığını ıspatlamış 2.0 Dizel Mondeolarda kullanıllan Aisin'in  modifiye edip geliştirdiği tam otomatik - S-tronik ve harika bir şanzıman)

- İ30'u bende merak ediyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

orta ve uzun vadede tercihlerini "sorunsuz" şanzımandan yana kullanan markalar/tüketiciler kazanır .... üründen elde edilecek faydayı tanımlamanın en kolay yolu o ürünün size sunmayı vaad ettiği kazanımların çokluğu değil (bkn.seçim döneminde şehre deniz getirmeyi vaad eden politikacılar) gerçekte size "dertsiz" hizmet edip etmediğidir. (bence) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.