Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motor Yıkamak Doğru Mu?


Mustafa Karaca

Önerilen Mesajlar

Eğer ciddi kapaklı koruma yoksa yıkama tavsiye edilmez hele basınçlı su hiç edilmez :)

 

Temizleyiciler oluyor onlarla temizleyebilirsiniz, ne faydası olur ? Hiç :) Bakım zamanı servisinize demeniz bence yeterli

 

Örnek ürün

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Motor temizliği yeni görüntüsü vermesi dışında pek bir faydası yok.

Ayrıca contalardan inceden bir yağ terleme/kaçırma varsa daha kolay fark edilebilir.

Her ne kadar tavsiye edilmese de güzel görüntü vermesi nedeniyle arzulanan bir işlem.

Basınçlı su özellikle elektrik bağlantılarını koparmak, içine su sızması sonrası temassızlık yapmak, korozyona neden olmak gibi yan etkileri var.

Ayrıca hava filtresi emişine, fren hidroliğine, ana sigorta kutusuna su kaçırmaktan kaçınmak gerekir.

Gerekli özen gösterildikten sonra önce bir genel temizleyici sıvı püskürterek, sonra da hortumla basınçsız su tatbik ederek temizlik yapmak kabul edilebilir.

Kuru temizlikte de etkili ürünler var, mesela http://www.ford.com/cars/focus/trim/sesedan/

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Boneval'ın görüşlerini destekliyorum. Ayrıca mutlaka yaptırmak isterseniz de bazı temizlemecilerde kuru toz ve hava basıncı ile temizlik yapıldığını duydum.

Sanırım elektrik donanımı için kuru toz temizlik bir zarar teşkil etmez...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok sağolun cevaplarınız için, genel de toplum da yıkanır mı yıkanmaz mı tartışmaları var, benim merakım yıkansa faydası olur muydu, Sayın Boneval'in dediği gibi "contalardan inceden bir yağ terleme/kaçırma varsa daha kolay fark edilebilir."  sanırım en önemli faydası bu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ben yıkamayı önermiyorum bizim bi tanıdık aynı işlemi yaptı araba imobilezer hatası verdi serviste 400tlye birşeyi değişti. Onun yerine hava tutup sonra plastik parlatici sprey sıkın motor gayet güzel görünüyo ben öyle yapıyorum genelde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

İki haftada bir motorunuzu kontrol edin ; Kaputun altında renk kod'ları var ... sarı renk'li olanları (mesela yağ çubuğu) nemli bir bez ile silin, rutin kontrolünüzü yapın ... bırakın, mavi renk ile işaretlenmiş (örnek cam suyu) tamamlayın ... ama o kadar. Yıkatmayın / Mıncıklamayın, eğer bir yağ sızıntısı var ise ve bu sızıntı -terleme- seviyesini aşmış ise motorunuz temiz/kirli fark etmez, zaten görürsünüz. 

 

... hava tutmak, basınçlı su veya petrokimya ürünleri ile temizlik yapmak -görsel- fayda dışında avantaj sağlamayacaktır. çok ama çok istiyorsanız bir kovaya deterjansız su koyun ve sünger ile (yatalak hasta temizler gibi) motorunuzu silin (ama kurutmak için hava tutmayın) 

 

... ama en iyisi hiç mıncıklamayın, -sarı- renkli noktaları gözle/görerek kontrol edin, geçin gitsin. 

  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Servis zamanı dışında motor kaputunu kimseye elletmem açtırmam. Kendim arasıra açar yağına suyuna bakarım, akıntısı damlaması terlemesi var mı yokmu şöyle bir bakarım kapatırım.

 

Serviste de işlemler bitince yıkamak isterler gerek yok derim. Artık eskisi gibi değil, motor bölümünde mekanik ve elektronik iç içe geçmiş durumda, riskli görüyorum yıkatma işini.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

Benim akrabamın araç yıkama dükkanı vardı.Yanında 3 ay kadar çalıştım.

Eski arabalarda yani kara düzen diye tabir ettiğimiz doğan toros gibi arabalarda pek sorun olmuyor.En fazla distribitöre su kaçıyordu. Onada basınçlı hava tutarak kurutuyorduk.

Fakat yeni arabalarda elektronik düzen çok olduğu için sorun çıkartabilir. Bir keresinde 2000 nissan primeranın motorunu yıkarken zenon far motoruna su kaçırdık 130 tl'ye değiştirmiştik.bunlar en ufak sorunlar bide.Çok tehlikelileride olabilir.Tavsiye etmem.Gaz yağını bi beze döküp siliyorum ben çok güzel temizliyor.Güvenlik için eldiven takmayı unutmayın.Nede olsa kimyasal.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.