Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lada Vesta Concept Bizde Satılır Mı?


Adem Kazıl

Önerilen Mesajlar

 

internette gezerken bunu gördüm lada vesta bunu consept olarak üretmiş seri üretimi bu önümüzdeki günlerde geçecekmiş rusya da 6100 dolar, Türkiye ye gelirse 26.000 tl gibi olacakmış kapının önüne koymam diyenlerdenim ama bakmak lazız fiyat performans ilişkisi bakmından

Adem Kazıl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ucuz araç isteyen alır tabi.

 

Avtovaz (Lada'nın ana firması) 2006'da ya da 2007'de GM ile anlaşma yapmış ve Chevrolet teknolojisini kullanarak Niva'yı yenilemişti.  Rus hükümetinin Avtovaz'a kamyon ile para döktüğü günlerden bahsediyoruz ama o günler geldi,geçti.  Chevrolet-Lada ortaklığı pek tatminkar sonuçlar vermedi, bunun ötesinde Avtovaz'ın elinde EC normlarına uygun motor ve yakıt besleme teknolojisi/lisansları da yok. 

 

Her ne kadar "Türkiye'de şu -bu fiyata satılacak!" deniyor olsa da Türkiye 1 Ocak 2016'da E6 emisyon normlarına geçiyor, Avtovaz'ın elindeki en son teknoloji ise E3'ü zar-zor karşılıyor. 

 

Ya parayı bastırıp Delphi - Siemens'ten common rail teknolojisi alacaklar (...ki mevzu onunla da bitmiyor.) ya da ürettikleri arabayı batı'ya (ülkemiz dahil) satamayacaklar.  Parayı bastırma olayına gelince ... düşen fiyatlar nedeni ile Rusya zaten ekonomik olarak zor durumda. Rus hükümetinin Lada'lar Avrupa sokaklarında dolaşsın diye (şu andan bahsediyorum) çıkarıp bir kaç yüz milyon doları çTONK! diye masaya koyacağını, koyabileceğini sanmıyorum.

 

Sonuç : Pass

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk arabam Lada Samara Sport idi bu yüzden Lada'ya sempatim vardır, o dönemlerde gözde bir araçtı. Şehir içinde evden işe işten eve tercih edebileceğim bir araç olabilir, otomatik vites seçeneği ile fiyatı da uygun olursa... bana cazip geldi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lada'ya sempatim vardır

 

Lada Niva'ya .. nasıl desem? Hayranım ... kilo/güç adına gayet tatmin edici olmasının yanı sıra (finishing işçiliği kara mizah örneği gibidir) off-road koşullarına yüzünüzü kızartmayan bir araçtır. Kaloriferi ayakkabınızı alazlar, pedalların altından gelen çamur paçalarınızı kirletir, plastik aksamı köpek leşi gibi kokar ama Niva karakter sahibidir.  Düğünde içince ortalığı dağıtan ama başınız derde girince anında yardıma koşan Enişte gibidir.  :)  

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben gelecek yıl kışın kullanmak için bir niva almayı düşünüyorum

 

..günlük kullanım için Niva pek iyi bir tercih değil (bence) aktif/pasif güvenlik adına yalan dünya bir kere, ENCAP yada geyik testi olayına girmiyorum bile.  Ama karlı - buzlu bir ortamda sizi yolda bırakmaz, o garanti (tabi siz de Niva'ya yardım ederseniz) gene de Niva ile uzun yola çıkılmaz (yanınızdan TIR geçtiğinde tirtirtir titriyor) Niva daha çok zor koşullarda kullanmak için, ne bileyim ... hafta sonu stres atmak, ava gitmek ya da zor hava/yol koşulları ile başa çıkmak için. Zaten yapılma amacı da tam olarak bu.

 

Farkındaysanız konfor - izolasyon - yakıt tüketimi vs.'den bahsetmiyorum bile.  Sadece yol tutuşundan, Allah baba korusun kaza sırasında göğsünüze saplanacak sabit/tek parça direksiyon milinden ya da katlanmadığı için ayak bileklerinizi kıracak pedallardan konuşuyoruz.

 

kendi adıma ben ailemin canını ona emanet etmezdim ... gene de siz bilirsiniz tabi.  

 

not: sıfır niva parasına bir ikinci el 4x4 çift kabin kamyonet alabilirsiniz ... aklınızda bulunsun. 

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kaan Bey değerli görüşleriniz için teşekkürler kışın diğer iki binek aracımızı otoparka çektikten sonra ailenin tek aracı olacak ve yazın off road için düşünüyordum. Siz güvenlik deyince bu kadar olduğunu düşünemezdim. Zaten ikinci el alacaktım 10.000 en fazla bütçeyle çift kabin bir kamyonet hem vergi hem yakıt hem her sene muayene muhabbetiyle yorar bizi. Ah keşke bu vergilendirme sistemi olmasa 2000 ve üstü motor hacmine sahip hem arazi sürüşü hem de konfor özelliklerini barındıran çok güzel araçlar var ama her sene mtv zamlarıyla gittikçe bir memur için ulaşılabilirlikten uzaklaşıyorlar.....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yazın off road için düşünüyordum

 

Off-Road için çok iyi bir seçim.

 

 

...zaten adamların sloganı da bunu haykırıyor "Build for Survival" -Hayatta kalmak için imal edildi- yani dağa, taşa vuracaksanız ondan iyisini bulamazsınız. En azından ona verdiğiniz parayı hak ediyor diyebilirim.  Kış koşulları nedeni ile normal aracın kullanılamadığı (veya adamı canından bezdirdiği durumlarda) ben gene de ucuz bir ikinci el 4x4 pickup almayı tercih ederdim. Atıyorum 2009 bir Tata Xenon 4x4'ü 20,000TL'ye (max) bulursunuz.  Hafif olduğu için Xenon arazi koşullarında iyidir, parçası ucuzdur, basit bir araç olduğu için de kolayca onarılır.

 

Kasanın ucuna bir çuval kum attınız mı pickup özellikle kaba karda ve ağır kış koşullarında işinizi gayet rahat görür. (bence)  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hepsi bir kenara, "bizden bilmemkaç yıl gerideler yeaaa" diye cahil cahil kafa bulduğumuz Ruslar araba üretiyor, uzaya gidiyor biz de bakıyoruz aval aval.. İşini bilmeyen çavuş arkadaşlarla alakalı güzide bir sözümüz var o aklıma geldi biran için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.