Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2014 Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Titaniumx Powershift


Anıl Semerci

Önerilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar,

 

           Cem beyin mükemmel anlatımıyla okuduğumuz fiesta testine birtane de ben ek yapmak

istedim,önceki testten  zaten arabayı tanıyoruz birkaç resim ekleyerek kendi

deneyimlerimi fiesta alacak arkadaşlara ve merak edenlere aktarmak istedim.

OTwxYzK.jpg

araç henüz 500 km de ama inanın hertürlü özelliğini test etmiş bulunuyorum çünki araba hastasıyım ve araba söz konusu oldumu çok meraklıyımdır kurcalarım, test ederim affetmem :))))

fiesta kasa olarak bence sınıfının en yakışıklısı daha güzel duran b sınıfı hatta c sınıfı bile yok.

x paket olduğu için arka camlar siyah ve bence cok yerinde bi karar olmuş hem özellikle benim arabam beyaz olduğu için çok şık duruyor hemde güneşten korumada cok faydası var ama bazı sürücelere geceleri arkasındaki arabayı takip etmekte zorluk çıkartabilir.

VITVbSi.jpg

gündüz ledleri çok parlak ilgi çekiyor ve çok şık duruyor kısa ve uzun farları ne iyi ne kötü orta şeker.Ford servisinde takılan arka park sensörleri çok kalıtelı değil bazen saçmalıyor ama sorsanız 300 tl lik sensor hediye takıyoruz diyorlar sakın inanmayın,ama genellikle işini yapıyor.Yağmur sensorü iyi çalışıyor baya hassas sevdim. İç aydınlatma çok şık kesinlikle olmalı bence,koltuklar çok rahat spor koltukmuş hissi veriyor yan desteklerı güzel ayarlanmış ayrıca koltuk kumaşı kolay temizlenir cinsten.

fq305AL.jpg

üst göğüsteki malzeme şu anda b sıfında hiçbir arabada yok hepsine binmişliğim yada kullanmışlığım var bu kalitede malzeme sadece fiestada var geri kalan zaten bütün b sıfında plastik o yüzden sorun yok.piano black kaplamalar şık olmuş ama çok toz ve iz tutuyor benim size tavsiyem sadece mikrofiber bezle silin hatta ben arabanın dışında ve içinde sadece mıkrofiber bez kullanıyorum hem çizmiyor hem bezin tozu arabaya bulaşmıyor.Göstergeler modern arabanın içindeki ışıkların rengi guzel ayarlanmış rahatsızlık vermıyor.hatta göstergeleri en kısıkta kullanıyorum en yüksekte çok parlak yanıyor.

Ysxp3Wz.jpg

bu kadar yazdım ama benim için araba demek yol tutuş,şasi ayarı,direksiyon hissi ve motorun kalitesi demektir, en önem verdiğim konular bunlardır, yok arabada çıtırtı varmış yok iç malzemesi sertmiş tırıvırı şeyler bence. Arabaya bindin o keskin viraja 120 km girdin o virajda araba sana ne verdi? güven,korku,heyecan,adrenalin patlaması,frene basma ihtiyacı işte ford belki çoğu konuda vw altında kalıyor olabilir hiç önemli değil ama üstün olduğu konulara bakalım ya arkadaş o nasıl bir yol tutuş o nasıl bir şasi ayarı o direksiyonun mükemmel tepkileri eski arabam reno clio ile tırsarak 80 le döndüğüm virajı 120 km ile tek elimle müzik dinleyerek dönüyorum.Gecen hafta memlekete gittiğimde yok dedim bu esp yi mutlaka devreye sokacam uğraşıyorum uğraşıyorum girmiyor arkadaş en son artık ölümüne girdim viraja ve mutlu son çok düzgun şekilde çatur çutur ederek yoluma soktu beni başka arabayla olsa 50 kere girmişti esp.

RNdBYVs.jpg

babamda 75000 tl şu andaki fiyatı 84000 tl ( böyle bir fiyat politikası olamaz arkadaş) jetta tdi dsg var yemin ederim fiestadaki direksiyon hissinin şasi ayarının ve yol tutuşun 10 da 1 i yok.oda çok iyi yol tutuyo göya( alakası yok) bikere çok yatırıyor ve direksiyonu cok hissiz bence parasını asla haketmeyen bir araba.

gelelim sanzuman ve motora 1.0 motor 3 silindir bir arabaya gore mükemmel kaçıyor alet harika hatta. manuelde 11.6 dı sanırım powershiftle 10.8 0-100 hızlanma derecesi daha ne olsun torkun kasaya gore yüksek olmasıda aleti uçuruyor.Zonguldaklı olan varsa bilir baya dik bir rampadır Ereğli-delihakkı bayırı vardır o rampayı 130 km çıktı eski arabamla 90 km asla geçmiyordu.Powershiftende biraz bahsediyim dsg den daha yavaş ama kesinlikle daha az ileri geri yaptırtıyor( namaz kıldırıyor) :)))

forumda okuduğum sorunlar şu anda km çok düşük olduğu için bende yok, özellikle jetta da + - kullandığım zaman az da olsa hissettiryordu powershiftte çok daha az bazen hiç anlamıyorum desem yeridir.

km 500 oldugu için rodajda olduğu içinmidir bilmiyorum yakıt tüketimini sehir içinde 9 litrenin altına düşüremedim gaza ve arabaya alışkın olmamakla ilgili bir durum değil gayette yumuşak kullanıyorum resmen pamuğa dokunur gibi basıyorum gaza bakalım biraz yol yapalım görücez ne olacağını.soru sormak isteyen olursa zevkle cevaplarım.

Anıl Semerci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

iyi dilekleriniz için teşekkürler bu arada söylemeyi unuttum bugün arabayı fırçasız ve süngersiz olarak yıkattım iyice kurumasını bekledikten sonra internetten sipariş verdiğim ürünlerle koruma parlatma karışımı bişeyler yaptım

xX25pby.jpg

diğer ürünlerden farkı deodorant tarzında uygulanıyor yani çok kolay, 5 dakika bekledim mikrofiber bezle yedirdim temiz diğer bezlede parlattım tavsiye ederim ben çok memnun kaldım hiç kalıntı bırakmıyor mükemmel. diğeriylede arka tampondakı siyah bölgeyi ve diğer siyah yerleri parlattım o da elinize bulaşmayan zeytinyağı gibi bir parlatıcı USA malı olduğu yazıyor gerçekten kaliteli ürünlermiş. en güzel tarafları deodorant tarzı uygulanmaları hiçbiryeriniz pislenmiyor.

Anıl Semerci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle hayırlı olsun, Allah güle güle binmek nasip etsin. Aracı severek ve beğenerek almış olduğunuz belli. :yeah: Zaten insan severek-beğenerek sahip olduğu şeyin kıymetini biliyor. Sizin hislerinizi gayet iyi anlıyorum.  :+1:

 

41 x Maşallah  :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:nazar:

Keyifle kazasız, arızasız, cezasız binin...

 

Bir daha fotoğraf çekerken lütfen yıkamacı kağıtlarını kaldırın.

Zaten genelde o kağıtları kullanmayalım, gereksiz ağaç kesiyoruz, ayağımıza dolanıyor, ses yapıyor, paspaslar kir tutmak için var bir de paspası korumaya gerek yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:nazar:

Keyifle kazasız, arızasız, cezasız binin...

 

Bir daha fotoğraf çekerken lütfen yıkamacı kağıtlarını kaldırın.

Zaten genelde o kağıtları kullanmayalım, gereksiz ağaç kesiyoruz, ayağımıza dolanıyor, ses yapıyor, paspaslar kir tutmak için var bir de paspası korumaya gerek yok.

cem bey tesekkurler,

ben zaten o kağıtlardan nefret ederim kesinlikle koydurtmuyorum bu sefer nasıl olduysa unutmuşum hatta evin önüne gelir gelmez attım. :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.