Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focusla Zincirleme Kaza


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar dün babam, öndeki aracın durmasıyla 10 cm kala durmuş fakat arkadan gelen araç benim araca vurarak öndeki araca virmasini sağlamış.

1. Arkadaki aracın trafik sigortası yokmuş ve benim aracın masrafları karşılayacağını söyledi. Aracın ön taraftaki masrafları ona yaptirsam doğru olurmu trafik kurallarına göre.

2. Önümdeki araçla tutanak tuttuk benim tutanakları biyere vermem gerekirmi arkadan çarpan benim sonuçta.

3. Benim araca Arkadan çarpan kişi kendi tanıdığı tamirciye götürmek istiyor servis yerine oraya götürsem işçilik ve parça kalitesi nasıl olur siz bu durumda ne yapardınız.

Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yanlış iş yapıyorsunuz, tutanağı tamamen doğru şekilde hasar nasıl oluştuysa ona göre yaptırmalısınız Kİ en öndeki araç da hasarını 3. yani en arkadaki adamdan karşılasın yoksa hatalı siz olursunuz ispatlayamazsınız 3 kişide aynı şekilde tutanak tutup en arkadaki şahse yüklenmeliydi.

 

Bu şekilde yapmadıysanız iyi olmamış.

 

İşçilik adı üzerinde işçisine bağlı.

Ücret ise ucuz olması GEREKİR. Parçalara ise bakmadan yorum yapılmaz hepsini takabilirsiniz


Otomatik Mesaj


Bu konu, "Ford GarajıFocus IIIMk3- Sorular ve Sorunlar" kategorisinden "Otomobiller HakkındaSigorta, Kasko, MTV, Ceza ve Muayene " kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Umarım arkadan vuran ve sigortası olmayan arkadaş sözünü tutar ve masrafınızı karşılar keşke tutanak tutsaydınız ya da polis çağırsaydınız.Sonuçta sizin çarptığınız aracın masrafı sizin sigortanızdan karşılanırsa sigorta yenilemenizde kazadan dolayı fiyat artışı olacaktır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

iki ucu b.klu değnek. polis çağırılsaydı adama ceza kesilirdi tutanak tutulurdu vs ama yine adamın karşılaması gerekirdi.

 

Tabii kaskonuz varsa polisin tuttuğu tutanakla yaptırıp gerisine karışmazdınız kasko adamdan bir şekilde alır.

 

Bunlar için çok geç tabii, siz öndeki araçla tutanak tuttuğunuz için onu sizin trafik sigortanız ödeyecek. Adamın dediği yere yaptırmazsanız oda muhtemelen ödemede sıkıntı çıkartır, birlikte servise gidin ve hasar tutarını peşin almaya çalışın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kardeş geçmiş olsun öncelikle ama kendi aracının trafik sigortasını bile yaptırmayan bir insana ne kadar güvenebilirsin. yetkili servise git  parayı peşin almaya bak  çünkü insanlar işin içine para girince çok değişir,yarın demezki bu adam polis çağırsaydı  nerden baksan 2000 tl ceza ödemem gerekecekti demez allah yardımcın olsun zıt gitmeden paranı tatlı dille almaya bak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynı kazayı bende yaptım, en arkadaki araca yüklendi tüm masraflar.

Siz sigortası var yok ilgilenmeden tutanak tutup olmadı polis çağırmanız gerekirdi.

Halada yapmanız gerektiğine inanıyorum. Ayrıca servisten başka yerde yaptırma arabanı, adamın usta diye götürdüğü süründürmesin.

Bu olayı resmiyete dökmezseniz en öndeki araç demeyecekmi bana geldi vurdular ahada bu vurdu diye.

 

Olay iyiniyet boyutlarında değil bence. Normal prosedürü izlemeniz gerekirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her tür kazada kişilerin hakları korunabilsin ve mağduriyet yaşanmasın diye zaten kaza tutanağı, trafik sigortası ve kasko gibi önlemler alınmakta.

 

Tabii sürecin doğru işleyebilmesi için de prosedürün normal olarak işlemesi gerek.

 

Yetkili Servis dışında hasarlı olan kısımları başka bir servise yaptırdığınızda sadece yeni yapılan kısımlar garanti dışı kalır geri kalan tüm parçalar garanti kapsamında olur diye biliyorum.

 

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın  :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 Kazaya karışan araçlardan birinin zorunlu trafik sigortası olmaması halinde tutanak düzenleyemezsiniz. Mutlaka polis (veya jandarma) gelip kaza tespit tutanağı düzenlemek zorundadır. (bkz.kaza tutanağının arkasındaki açıklama)

 

Kazada kusurlu bulunan aracın zorunlu trafik sigortası bulunmaması durumunda zararınızı Trafik Garanti Sigorta Fonundan (TGSF) da talep edebilirsiniz. Aynı şekilde kaza yapan sürücü ve araç sahibinden talep etme hakkı da var. Ama tüm bunlar için yetkililerin tutanak tutması şart.

 

Kazadan sonra hasarı karşılayacağım deyip kaypan çok oluyor. Bu durumda araçların kaza yerinden ayrılması nedeniyle sonradan tutanak da düzenletilemiyor. Bence işi evraka bağlayın. 

-----------------------------------------

Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı
Madde 108 - (Değişik: 4199 - 17.10.1996) Bu Kanuna göre, zorunlu malî sorumluluk sigortasına tabi motorlu araçların sebep olacakları zararların, aşağıdaki durumlarda işletenin sorumluluğuna ilişkin kurallar uyarınca geçerli teminat tutarları dahilinde karşılanması amacıyla, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği nezdinde bir (Değişik ibare: 4629 - 21.2.2001 / m.6 f - Yürürlük m.8) "Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı" (*) oluşturulur. 
(Değişik ibare: 4629 - 21.2.2001 / m.6 f - Yürürlük m.8) "Karayolu Trafik Garanti Sigortası Hesabı"na (*) aşağıdaki durumlarda başvurulur:
a) Kazayı yapan motorlu aracın tespit edilmemesi durumunda kişiye gelen bedensel zararlar için,
B) Kazanın meydana geldiği tarihte geçerli olan teminat tutarları dahilinde zorunlu malî sorumluluk sigortasını yaptırmamış olan işletenlerin neden olduğu bedensel zararlar için,
c) Zorunlu malî sorumluluk sigortasını yapan sigortacının (Ek ibare: 4896 - 17.6.2003 / m.1) "malî bünye zafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlarda ruhsatlarının iptal edilmesi ya da" iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddî ve bedensel zararlar için,

Özer Öztürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.