Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Araç Temizlik Ve Bakım Ürünlerimiz Burada


Önerilen Mesajlar

deri bakımı için gliptone leather conditioner

 

tavan temizliğinde atas detap

 

koltuk ve halı temizliğinde atas vinet

 

kapı içleri, göğüs trim temizliğinde atas vinet, ardından atas plak2r

 

elle yıkama için araç şampuanı sonax turuncu olandan ama şimdi atas autobella aldım ona geçeceğim, yıkama sonrası atas idrolak(su kaydırıcı ve hızlı cila özelliği)

 

camlardaki kiraç izleri için atas valer aldım ama daha denemedim

 

camların içerden temizliğinde ipa

 

camlar için su itici gtechiq g1 alacağım en kısa zamanda, idrolak yeterli gelmiyor

 

yıkama eldiveni meg.uiars wash mitt

 

kurulama bezi uber blue

 

hızlı cila meguiars ultimate quik wax

 

hızlı cila bezi meguiars supreme shine

 

jant için crystal concept iron cut (metal tozu temizliği), atas for est 2 ve meguiars apc

 

lastik parlatıcı sarp :) güzel parlatıyor ama biraz elleri batırıyor, fazla sürünce araca sıçrama yapıyor bitince başka bir ürün deneyeceğim

 

motor temizliği atas for est 2 ve meguiars apc ardından atas plak2r

 

krom parlatma için metalyan krem

 

şuan için aklıma gelenler bunlar, olursa eklerim yine.

 

temizlik ve koruma için bunları kullanıyorum, polisaj işine girmedim, yerim ve makinam olmadığından. o işi yılda bir sefer işin ustasına bırakıyorum :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

Ben Gtechnic ürünlerini kullanıyorum, araçlarıma uzun araştırmalar sonucunda, gerçekten titiz bir usta bularak nano kristal ürünler olan "Gtechnic C1 ve Gtechnic EXOV2" uygulaması yapıldı, Koltuklara da "Gtechnic L1".Bu ürünlerle yapılan uygulamalar gerçekten çok profesyonel ve daha önceden yaptırdığım seramik veya kristal adı altında yapılan uygulamalardan çok farklı.Bu uygulamalardan sonra aracımı Ph seviyesi oldukça düşük olan "Gtechnic Gwash" veya "Gtechnic W4 Citrus Foam" ile yıkatıyorum. Yıkama eldiveni bu uygulamalardan sonra mutlaka kullanılmalı harelenmeleri önlemek için.Önerim "Gyeon yün yıkama" eldiveni ve "Uber Blue" mikrofiber kurulama bezi.Bu ürünlerin hepsi gerçek anlamda profesyonel detailing ürünleri ve ben uzun araştırmalar sonrasında bu ürünler ile tanıştım ve çok iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim.Profesyonel bakım konusunda "Gtechnic" ve "Gyeon" ürünlerini incelemenizi tavsiye ederim. Belki ilk satın alma fiyatları biraz pahalı gibi gelebilir ama uzun vadede aracınızın değerini ve ilk günkü showroom peformansını koruması bakımından kazanımları oldukça fazla diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Gökhan Kalağan

 

ma-fra (italya) nın kendi ürünlerinin teknik sayfaları var.. onlara göre;

ideal oto yıkama şampuanı ph 7 olanıdır

ph ı düşük olanlar motor aksamından yağ temizlemek için

ph ı yüksek olanlar kirli aracı zahmetsizce yıkamak için fırçasız yıkama için kullanılıyor ki en zararlısıda bu (adam yazmış.. soğuk havada max 1 dak beklenip durulanır diye, sıcak havada zaten bir taraftan sıkıp sona gelindiğinde, tekrar ilk başlanan yerden beklenmeksizin durulanır yazıyor. boya-vernik yakıcı olabiliyor çünkü..

 

yıkmacılar ise köpüğün başında bekleyip kirin aşağı akıp gitmesini seyredip sonra duruluyor..

 

sonuçta ph ı düşük ürün kullanılıyorsa kullanma talimatlarını araştırın derim. yıkamacınız bihaber olabilir. ph ı düşük; kaliteli herşey -tamam- ama o ürün ne yıkamak için üretilmiş???

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet Bey, Gtechnic'in ve Gyeon'un sayfalarını incelerseniz sanırım sorularınızın tamamının cevaplarını ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.Ben bu konuda çok ciddi bir araştırma ve okuma yaptıktan sonra bu ürünleri tercih ettim.Ben araçlarımı detailing yapan tek bir yerde veya kendim yıkıyorum, trübünlere oynayan gerçek anlamda profesyonel olmayan ürünleri tercih etmiyorum. Detailing konusunda profesyonel arkadaşlar (ki sayıları gerçekten çok az) yerli ve yabancı forum ve diğer platformlarda konuları tartışıyorlar, kullanıyorlar ve en ideal olan ürünleri merkezlerinde kullanmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşların uygulama merkezleri ve kullandıkları ürünler tamamen profesyonel uygulama gereken detailing ürünleri market raflarındaki ürünlerden değiller. Merkez ismi veya ürünlerinin direk künyelerini vermek bu forumun amacına veya reklam olabilir kaygısıyla yazmak istemiyorum ama Ankara - İzmir-İstanbul ve Denizli'de işine saygılı ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kişi işlerini gerçekten güzel yapıyorlar.Sevgi ve saygılarımla...

PS: Zaman zaman detailing yapan ustamın "Yahu Hocam bu arabalar antika olarak saklanacak araba modelleri değil bu kadar üzerlerine düşme" gibi şakalarına maruz kalıyorum..:))) Umarım ileriki yıllarda klasik olarak garajımızda saklayıp çocuklarımıza bırakabileceğimiz modellere sahip oluruz, mesela bir Mustang hiçte fena olmaz... :))

 

Bu arada sizler için yıkamada kullandığımız iki ürünün özellikleri ve kullanım talimatlarını yazıyorum.Daha detaylı bilgi iligili ürünlerin sitelerinde var...

 

Gtechniq W4 Citrus Foam Köpüklü Araç Yıkama Şampuanı (Kompresöre takılan aparat ile önce bu ürün köpük olarak sıkılıyor ve durulanıyor)

 

Özellikle koruma uygulanmış araçlarda gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz güvenli yıkama köpüğüdür. Ön yıkama ürünüdür. 

 

Uygulama Talimatları:

 

Köpük tankı veya basınçlı yıkama makinasına entegre köpük aparatı ile yada köpük yapan basınçlı pompalar ile kullanılmalıdır. Köpüğü kirli araç yüzeyine püskürtüp köpüğün kirlerle birlikte yavaş yavaş aşağı inmesi için bir süre bekleyiniz. Ardından basınçlı yıkama makinası ile aracı iyice durulayınız. Foam lance veya basınçlı pompa ile kullanımda 1/20 oranında, köpük tanklarında kullanımda 1/200 oranında seyreltilebilir.

 

Gtechniq GWash Ph Nötr Araç Şampuanı (Bu ürünü Mohs Yıkama eldiveni tatbiki ile yıkatıyorum)


Bu şampuan, özellikle Gtechniq’in tüm dış kaplama ürünleriyle uyumlu bir şekilde kullanılması için üretildi.

G-Wash yüksek miktarda köpük üretirken, kayganlığı sayesinde kirlerin aracın yüzeyini çizmeksizin kolayca ayrılmasını sağlayan, Ph nötr bir şampuandır. Özellikle nano yüzey kaplamaların vaad ettiği koruma sürelerini sağlamalarında büyük yardımcıdır. Nötr yapısından dolayı sadece Gtechniq değil, diğer tüm markaların da boya koruma ürünlerini yıpratmadan kullanılabilir. 

Gökhan Kalağan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Gökhan Kalağan

 

bilgiler için teşekkürler, sizde zaten tam benim dediğim şeyin açıklamasını eklemişsiniz. Gwash ph nötr, yani 7, nano korumalrın ömrünü uzatır vb gibi ifadeler var. yni boyaya en az zarar veren yada vermeyen şampuan bu..

bir üstteki citrus(naranciye-araştırmışsınız;özür dileyerek, siz zaten biliyorsunuz da diğer okuyuculara bilgi babında yazıyorum) ph ı düşük asitik şampuan o yüzden sadece köpük uygulama ile akıtıp durulanıp yıkanıyor. sık, bir süre bekle, durula mantığı yani.. bu köpük bekleme süresine bağlı olarak az veya çok zarar veriyordur, yoksa alttaki ürün açıklamasının benzerini citrus köpük içinde yazabilirdi.. ben olsam sürekli ph nötr le yıkatırdım. biraz zaman alıcı ama..

 

kısaca yukarıda ki mesajlarımda buna dikkat çekmek istemiştim..

eğer aracınız sulama sularına maruz kalıp kireç lekeleri oluşuyorsa 2-3 yıkamada bir düşük ph lı citrus u kullanmanızı tavsiye ederim, onun dışında nötr en iyisidir. bizde de kireç oluşsa suya sirke katıyoruz o da düşük ph lı, kireç sökme özelliği var. evdeki kettle ın kirecini çözmek için limon tuzu kaynatıyouz 1 çorba kaşığı kireç falan kalmıyor.

 

bende bu titizliğim yüzünden sizin maruz kaldığınız cümlelere maruz kalıyorum ama takmıyorum, içime sineni yapıyorum.

perşembe günü 2 saatlik iç temizleme yaptım, fitilleri spreyledim kışın donmasınlar diye vb.. babam gülerek ne temizliyorsun oğlum, kirli mi diyerek çarşıya gitti :)  o na göre 20 tl yıkamacıya ver, iki hava tutsun gitsin, ama sildiğim bezlerin rengininin neden griye döndüğünü izah etmesi lazım böyle dendiğinde. normalde grileşmezdi ama bu sefer 2 aya yaklaşmıştı iç temizlik. iç temizliği hep yıkamacılara yaptırılan arabaların kirini düşünemiyorum bile

saygılarımla

 

 

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet Bey, kıymetli fikir ve önerileriniz için teşekkür ederim. Sular denizli'de maalesefçok kireçli olduğu için (Pamukkale'den ne kadar kireçli olduğu belli:)) boya'da kireç lekeleri oluyor.Kireç lekeleri için önerilerinizi yapacağım.

Ben birazda araç temizliğini haftasonu sporu gibi yorumluyorum :)) Sevdiğimiz bir işi ve hobimizi yerine getirirken bol bolda hareket etmiş oluyoruz...

İyi haftasonları dilerim

Size ve tüm hobidaşlarımıza; Sevgi ve saygılarımla

Gökhan Kalağan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
On 12.11.2015 at 19:49, H. Cenk said:

Bugün geldi bir ara uygulayacagim. 

 

IMAG0374.jpg

Kendi kendime alıntı yapayım :) 

Dün bunu uyguladım. 

Bu ürünü bana yanımda çalışan teknisyen tavsiye etmişti. Kendisi part time merdiven altı modifikasyon ve car care işi yapıyor. 

Bu teflon cilanın özellikle opak araçlarda çok başarılı olduğunu söyledi. Metalik olsa önermem ama opak arabana al demiş hatta getirip bana vermişti (ücreti mukabilinde tabii ki :) ).

Dün akşam arabayı yıkattıktan sonra garajda aldım bunu muayene eldiveni taktığım elimle direk uyguladım. Süt gibi kıvamlı bir şey ..Sonra 20 dakika sonra tekrar arabaya geldim ince bir mum gibi mat bir şey kaplamış arabayı arabayı. Aldım mikrofiber bezi sil babam sil . Sildikçe altından parlak kaporta çıkmaya başladı. Fakat bu işler bana göre değilmiş yoruldum terledim :) Mikrofiber değil de böyle kadife gibi peluş gibi bir şeyle daha iyi olurdu. Yazın uygulamamda öyle yapacağım :D

Araba biraz parladı ama zaten yeni araba pasparlaktı ; teflon nedeniyle boya koruma etkisi olduğunu söylüyor eleman.

Onlar makineyle 1 kutuyu 4 arabaya kullanıyormuş. Elle 2 araba anca yapılır dedi.

Resim mesim yok sonra nazar değiyor gidip sağa sola çarpıyoruz :( 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.