Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2011 Mondeo Hakkında 2.0 Powershift Bilgisi


Hakan Saraylı

Önerilen Mesajlar

Selam arkadaşlar 2011 haziran çıkışlı halen garanti dahilinde 2.0 TDCi mondeo titanium otomatik 140 hp için otokoç ile pazarlığı bitirdim salı günü teslim alıyorum İnşallah. Sadece şanzıman konusunda kafam karıştı biraz. ben tork konvektör diye biliyorum ama 2011 ler powershift diyorlar. Tork konvektörlü AWF21 kodlu Aisin şanzıman mı bu yoksa powershiftmi anlayamadım, ben Aisin diye aldığımı sanırken powershift çıkarsa şimdi sevinmem mi lazım üzülmem mi lazım  :hmm: bilemedim. 2.0 TDCi Powershift konusunu çok araştıramadığımdan ve zamanım çok az kaldığından (pazartesi devir işlemleri başlayacak) soruyorum. İyimidir 2.0 TDCi 140 hp ile uyumu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şasi no son 4 hanesi yeterli sanırım 9046 ile bitiyor. 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-otokoc-adana-ford-mondeo-titanium-otomatik-158652839/detay/

Aracın kaporasını yatırdım pazartesi günü devir yapılacak.

Hakan Saraylı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aracımı Salı günü teslim aldım. Servis görevlisi arkadaş Powershift olduğunu söyledi. Adana'dan Eskişehire kadar çok keyifli bir yolculuk oldu. Genişliğine alışmak biraz zaman aldı. Otokoç Adana çalışanlarına çok müteşekkirim çok iyi karşılandık ve 89.400 km.'de teslim aldığım aracın ücretsiz 90.000 km bakımları (Motor yağı, yağ filtresi, mazot filtresi, polen filtresi, fren balataları, fren hidrolik yağı, direksiyon hidrolik yağı, el fren bakımı ve başka bilmediğimde olabilir)  yapılıp araçta eksik olan paspaslar, küllük, çakmaklık, ilk yardım seti ve yangın söndürücü gibi eksikleri tamamlanıp teslim edildi. Bir tek depoyu doldurmadılar :P . Otokoç Adana'yı saygıyla selamlıyorum. 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maalesef ben son 4 ile yapamam. Ama aklımda kalan şu ki zaten powershift olunca vites kolunun etrafında yazması gerekiyor.

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1397913363.149683.jpg

Vites görünümü aynı ama üzerinde Powershift yazısı yok.

Araç elektrik beyazı (sedefli). Şimdilik otokoç'ta kontrol ederken çekilen resim var, uygun bişr zamanda araç tanıtım bölümünden detaylarını tanıtırım. İyi dilekler için teşekkür ederim.

 

dj0gaD.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün genel bir check-up, kontrol olsun eksik yanlış bişeyler varsa kontrol edilsin diye Eskişehir Ford Otosan'a gittim. Özellikle halen aklımda takılı kalan şanzıman olayını sordum çünki aracımın vites geçişlerini bariz bir şekilde hissediyorum, poweshift olsaydı böyle olmaması gerekirdi diye düşündüm. Araçla ilgilenen usta şanzımanın powershift değil Tork konvektör'lü olduğu söyledi. Demek oluyor ki 2011'e kadar halen Mondeo 2.0 TDCi'lerde Aisin şanzıman kullanılmaya devam edilmiş. Aisin olmasından dolayı üzülmedim (zaten Aisin olarak satın aldığımı zannediyordum, powershift çıkarsa sürpriz olacaktı), Aisin kendini ıspatlamış sağlam  bir şanzıman olduğunu biliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.