Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kış Lastiği İçin Önerileriniz Nelerdir?


veysel kılıç

Önerilen Mesajlar

çok sağol yakup teşekkürler hayırlı  geceler bu arada 2015 focus titaniumda conti 215 vardı diğer paketlerde micheline 205

Olabilir de ne alaka? Sanırım sözler size yetersiz kalıyor, en iyisi siz bildiğinizi yapın (: Kolay gelsin ve hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Karda ve buzda performans açısından marka pek farketmez.
Aynı şeyi kurudaki sürüş ve frenleme için söyleyemem.
Bu nedenle kışınız ağır geçiyorsa seçtiğiniz markaların hepsi çok iyi sonuç verir.
Sakin kullanan ve aracı zorlamayan biriyseniz orta sınıf lastikler dahi iş görür. 

Kesinlikle 205/55-16 ebad lastik ve H hız sınıfında alın. Bunu özellikle vurguluyorum, çünkü lastik başına neredeyse 100 TL tasarruf edersiniz ve ayrıca kar buz performansı artar. Tekrar ediyorum kış için 205/55-16 tercih edin, edin, edin...

UG9 premiumların en ucuzu gibi. Aralarında kayda değer bir fark olmaz.

Bayilerin dediklerine hemen daima boş verin, çoğu sadece tüccardır ve lastik eksperlikleri yoktur.

Konu komşuya da dikkatli kulak verin, herkesin malı en iyisidir, ya da başına olumusz bir şey geldiyse en kötüsü.

Yakubun önerisine katılıyorum ve yanına bir de bunu koyuyorum: http://www.kliksa.com/urun/nokian-20555-r16-91h-wr-d3-kis-lastigi/901915290
Her ikisi de 2014 üretimi ama sorunsuz 5 sezon kullanırsınız, sonra da diş derinliği yetersiz kalır ve siz de zaten sıkılmış olursunuz. 

Bu arada Lassa Snoways 3 serisi de iyidir, ama fiyatları yüksek kalıyor, 200 TL altında bulunursa düşünülebilir. 

Tavisyeler yerinde ve doğrudur. Dikkate alıp almamak size kalmış.


 

 

 

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fabrika çıkışı orj 215/55/R16 benim aracımda. Fakat kışlık lastiklerim gy ug8 205/55/R16 Büyüklerimin sözünü dinledim de aldım. Herkes sağa çekip karın temizlenmesini beklerken ben el sallayıp devam ettim.

Satıcıların en iyi malı elinde fazla kalmış mal. En kötüsü de o an elinde bulunmayan maldır. Kullanıcı yorumlarına kulak verin. Üzülmezsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cem hocamın verdiği linkteki nokian lastikler kış koşullarının virtüöz markasıdır, performans ve güvenlikte kesinlikle pişman etmez. ---kullanan arkadaşlarım var, inanılmaz memnunlar---

ANCAK; bir de bu lastiklerin başına birşey gelme olasılığı var... işte o vakit garantiden faydalanmak için nokian ile çok cebelleşmeniz gerekebilir. Dolayısıyla ben olsam goodyear'ı tercih ederdim.

Lassa Snoways 3 konusuna da katılıyorum, hatta kendi kışlıklarım aynen o lastikler sitede ilanı var. İki gün önce sattım 450 TL'ye. Çok memnundum, oda aklınızda bulunabilir.

Hayırlı olsun şimdiden.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Nokian WR G2 var. 10binde falanlar. 2 kış kullandım. Aldığımda da yaklaşık 1 sene rafta beklemiş lastikti.  

Bizim oralarda yollar buzlanıyor . Buzda hiç bir işe yaramıyor. Sludge deniyor sanırım sulukarda ve karda ise fena değildi. Fakat geçen sene tutuşu biraz düştü gibi. Diş derinlikleri görünm falan muhteşem sıfır gibi lastik.  300Nm torklu focusta da aynı lastiği kullansam mı yeni lastik mi alsam karar veremiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Nokian WR G2 var. 10binde falanlar. 2 kış kullandım. Aldığımda da yaklaşık 1 sene rafta beklemiş lastikti.  

Bizim oralarda yollar buzlanıyor . Buzda hiç bir işe yaramıyor. Sludge deniyor sanırım sulukarda ve karda ise fena değildi. Fakat geçen sene tutuşu biraz düştü gibi. Diş derinlikleri görünm falan muhteşem sıfır gibi lastik.  300Nm torklu focusta da aynı lastiği kullansam mı yeni lastik mi alsam karar veremiyorum. 

bir sene daha gider abi... sonra seneye ultragrip alırsın mis gibi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim kış lastiğini şimdi almam gerekir diye düşünüyorum

İnşallah yanlış yere yazmıyorumdur, yanlış yer ise Yakup Bey direk silebilrsiniz.

 

Ben yeni mondeo aracımı almadan önce, önceki aracımda (2012 opel astra h kasa) Michelin Alpin 5 "205 / 55 / 16" Kış lastikleri kullanıyordum. Aracımı satarken o lastikleri vermedim, şu anda bende duruyor. Kış gelince satıp, yeni aracıma uygun kışlık lastik almayı düşünüyordum. Düşünürseniz, forumdaki arkadaşların tespit edeceği uygun bir fiyata size Ankara'da elden verebilirim.

Michelin Alpin 5

Lastiklerin özelikleri şöyle:

  • 2012 Aralık'ta Ankara'dan aldım. (1000 tl)
  • 2015 Mart ayına kadar üç kış kullandım.
  • Aracımı sattığımda 47000 km'deydi. Bu mesafenin 3 / 4 'ünü yaz aylarında yaptım. 1  / 4 'ünü kış aylarında yaptım. (Yazın daha çok gezdim)
  • Lastikleri 15 Kasım civari taktırdım, 15 Mart civarı çıkarttım. (yılda yaklaşık 4 ay kadar kullandım)
  • Aracımı ve lastikleri çok temiz kullandım. Lastiklerle bir defa dahi patinaj, ani fren, yanlama, sert dönüş gibi hareketler yapmadım.

 

Bu lastikler, en sert koşullarda dahi beni bir defa bile üzmedi. Şu anda yanımda fotoğraf yok, ama eve gidince çekip ekleyebilirim. Bu şekilde, temiz lastikleri düşünürseniz, fiyatı forumdaki arkadaşlar belirleyecek şekilde size elden teslim edebilirim.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Geçen yıl eylül 17 de nemo aracıma Nokian 185/65 R15 92T XL WR D3 Kış Lastiği kliksadan aldım,ön tarafta bulunan 2 yıllık lassa kış lastikleri söküp arkaya taktırdım ve önler sıfır arkalar 2 yıllık lassa lastikler ile kışa giriş yaptım

Yaşadığım şehir Tokat ve geçen kış -23 derece sıcaklığı gördüğümüzü hatırlıyorum yinede Tokatta kışın çok yoğun geçtiğini söyleyemem ama kışın yoğun geçtiği bir ilçeye(-30 lara kadar düşüyor sıcaklıklar) ayın 15 günü gidiş geliş yapıyorum,bahsettiğim ilçe Sulusaray ve Tokata 65 km uzaklıkta.

Lastiğin performansından bahsedecek olursak 130 km git gel yol yapıyorum ve yolu kullanmış olanlar bilirler Tokattan yola çıktığımızda yaklaşık 10 km boyunca kızıl iniş denen yokuşu tırmanıyorum,defalarca yolda kalan araçlar gördüm,defalarca arkadaşlarımın yolda kalıp gelme dedikleri oldu ama bir kez olsun bırakın yolda kalmayı ciddi sayılacak manada kaymam yada patiye düşmem olmadı,ayrıca benim için daha esaslı güven kazandıran bir olayı anlatayım :) Bigün akşam hava kararmak üzereyken bi arkadaşımla ani bir kararla 1650 metre rakımlı Tokatın topçam yaylasına çıkmak istedik zirveye vardığımızda hava -11 derece ve arazide yarım metre kar vardı ama esas önemli olan yol aşırı derece dik ve aşırı virajlı,biz arkadaşla hayretler içerisinde nasıl zirveye ulaştığımızı düşündük :claps:

Neyse konuyu uzatmayayım kendim henüz almadan bile arkadaşlarıma önerdiğim nokian lastiklerini 1 yıl kullandım ve fazlasıyla memnun kaldım,test ettiğim tüm kış lastiklerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum ve insanlara şiddetle tavsiye ediyorum ama söylediklerimden sonra çelişkili bir şey ekleyeyim :blink: Bu yıl crossclimate almayı düşünüyorum çünkü lastik değiştirmeyi ve saklamayı sevmiyorum:)Ayrıca Nokianı azda olsa düşünen arkadaşlar firmayı ufak bir araştırdıklarında Nokianda karar kılacaklarına eminim

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 Bu yıl crossclimate almayı düşünüyorum çünkü lastik değiştirmeyi ve saklamayı sevmiyorum:)Ayrıca Nokianı azda olsa düşünen arkadaşlar firmayı ufak bir araştırdıklarında Nokianda karar kılacaklarına eminim

Crossclimate sizin yaşadığınız bölge gibi ağır kış şartlarına açık bölgeler için önerilmeyen bir lastik bilginiz olsun. Tokat merkezde olsanız belki tamam diyeceğim ama -30 dereceyi gören bir ilçeye her gün git gel yapmak bu lastiğin harcı değil, en ağır koşulları düşünmek lazım. Eminim siz düşünmüşsünüzdür zaten.

Lastik sök tak işini bende sevmiyorum, bu işlem sırasında lastikler aşırı zarar görüyor ve kullandığımız lastikler ebatları yüzünden çok pahalı lastikler, buna çözüm olarak bir takım daha jant alarak en azından lastiklerimin liğme liğme edilmesinden kurtuldum, en iyi çözüm şimdilik bu olarak görünüyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam çözümünüz her açıdan güzel(çeşitlilik iyidir) ama büyük handikap ''$$$'':)

CC olayına gelince istekliyim ama henüz kararım kesin değil,kuzey ülkelerine bildiğiniz gibi 20 güne kar düşer ve gerçek kullanıcıların yorumlarını okuruz o zaman kararım netleşecek yada bize Erzurum dolaylarından bir kurban lazım:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.