Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Süleyman Altın

Soru

Aracımın içersinden kötü bir koku var bunu binen herkes söylüyor ve bu koku sigara kokusu gibi değil sanki rutubet var gibi,ben aracım çok fazla güneşte kalıyor plastik aksamlardan gelen koku diye yorumluyordum ama aaraca binen herkes aracta rutubet gibi birşey kokuyor diyor.Aracımı koltuklarını v.s temizlettim yinede koku devam ediyor.Önerebileceğiniz bir yöntem ya da koku giderici sprey v.s var mıdır,koku neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bu sorunun bir benzerini bende yaşıyorum.klimayı çalıştırdığımda koku gelmezken fanı çalıştırdığımda arabadan tavuk çiftliğinden geçermişçesine bir koku sarıyor arabayı.

Biryerlerde bakteri birikmiş ve koku yapıyor demektir. Klima temizliği yaptırırsanız çare olabilir.

Ozonla temizlemenin son 10dk sında klimada çalışıtırıp içerideki hava sirküle ediliyor. Birazda o kesebilir. Ama bu uygulamalar çare olurmu tam olarak bilemedim, denemek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Selamlar. Sabah aracı açtığımda içinde çok ağır bir koku sanki fare ölmüş. Cuma günü araç iç dış yıkandıydı cumartesi kullandım pazar araç tamgün yattı. Koltuk altlarını felan kontrol ettim ama hiç bir şey bulamadım her yer tertemiz[emoji23] koku nerden kaynaklanmış olabilir fikri olan varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, Erhan Erten said:

Selamlar. Sabah aracı açtığımda içinde çok ağır bir koku sanki fare ölmüş. Cuma günü araç iç dış yıkandıydı cumartesi kullandım pazar araç tamgün yattı. Koltuk altlarını felan kontrol ettim ama hiç bir şey bulamadım her yer tertemizemoji23.png koku nerden kaynaklanmış olabilir fikri olan varmı?

paspaslar ıslak kalmıştır koku yapmıştır belki? polen filitresini de kontrol ettirin isterseniz 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Hali paspas kullaniyorsaniz ve yas ise o kokuyu alırsınız . Aynısını 2 gün önce ben yaşadım hali paspasları yaş koymuştum koku yapmış fare ölüsü kokusu gibiydi.

Teşekkürler halı paspas kullanıyorum demekki ondan oldu

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

konu baya eski ama bence hala güncel bir konu.

Bizim evde ezelden beri eşim ve çocuk koku konusunda inanılmaz hassas oldukları için bu işlerle baya kafa yormuşluğum var.

Öncelikle araçta bir koku var ise bu kokunun kaynağını bulmak lazım. Kokunun kaynağını bulmadan yapılacak tüm işlemler sadece durumu geçiştirmeye yarar. uzun vadede bir işe yaramaz,kokuyu başka bir koku ile veya ozon veya kuaför ile bastırmaya çalışmak daha kötü sonuçlara neden olabilir.

önce kokuları sınıflandırmak lazım. benim sınıflandırmam şu şekilde

 

gıda kaynaklı kokular: süt, yoğurt dökülmesi, turşu dökülmesi veya bir gıdanın taşınırken araca sızması  (et, balık)

nem ve rutubet kokuları;

birde araçtan kaynaklı kokular: polen veya paspastan kaynaklı veya kalitesiz bir malzemeden kaynaklı kokular.

 

önerilerim: Gıda kaynaklı kokuları hiç bir şekilde gideremezsiniz. tek çaresi kokunun kaynağını bulup ilgili parçayı değiştirmek (döşeme, halı, plastik aksam, bagaj paspası) her nereye döküldü ise orayı atacaksınız. Kokuyu bulmak kolay olmayabilir burnunuzla her yere iyice yaklaşıp koklayacaksınız.

 

Araç yeteri kadar havalandırıldığı halde ve araç içinde devamlı buğulanma varsa ve sürekli özellikle yağmur yağdıktan sonra koku artıyor ise

araç bir yerlerden su alıyordur. Suyu nereden aldığını bulmaz bazen çok zor olabilir. bence ilk önce yer halısının altına bakılmalı elinizi uygun yerlerden halının altına sokarak nem ve ıslaklık tespiti yapılmalı. suyun nereden geldiğine dair bir tiyo vereyim ıslak bulduğunuz yerin tam zıddına bakın su arka koltukların altında ise önce bagaja sonra ön tarafa sol ön koltukların altında ise arka tarafa vs vs. suyun nerden geldiğini bulduktan sonra döşemeler sökülecek aracın altı iyice kurutulacak ve güneşte bekletilecek. aksi taktirde yine nem kokacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hortlatmış gibi oluyorum ancak araç içinde, zeminde ya da paspaslardaki nem araç içini kötü kokutur. Çözümü ise güneş altında camları aralık bırakarak kurumasını sağlamak ve özellikle Mafra'nın klima dezenfektanını kullanmanızdır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.