Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hangi Akaryakıt Firmasını Kullanıyorsunuz.


Ümit Vaysaloğlu

Önerilen Mesajlar

Ben aracımı ilk aldığımda en yakın istasyon olan Shell den akaryakıt almıştım, daha sonra ise tamamen Opet'ten aldım. Aracım şu an 23200 km civarında.

Geçenlerde merak ettiğimden Shell den bir kez daha aldım, gayet hoşuma gitti, araçtaki sabah ilk çalıştırmadaki ses değişiklikleri, vuruntu vs gitti. Ben oldukça memnun kaldım aslında. Sonra tekrar Opet aldım. Arada oldukça fark var. Vuruntu, sallantı vs. Opet te çok daha fazla.

 

Opet almaktan vazgeçeceğim sanıyorum. Ama tam olarak fikirlerinizi de merak ettim.

 

Bir de işi bilen birisi anket ekleyebilirse çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Opet alıyordum. Bir iki sefer Total aldım memnun kaldım. Geçen hafta yazılım güncelleme sonrası usta Shell alın daha memnun kalırsınız dedi. İlk defa depoyu doldurdum. (GTL olan) Memnunum çekiş ve çalışma Total ve Shell'de Opet'e göre biraz daha iyi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genelde GTL ile motorun daha sessiz, rahat ve performanslı olduğu yönünde bilgi aktarımı var, daha pahalı ve tüketim de biraz artıyor diyenler de var.

Benzinde iki kez denedikten sonra OPET'e alternartif aldığım BP ile performansın hissiyat olarak göreceli fazla ve tüketimin de kabaca 0,5L/100 km civarında artmış olduğunu söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla ben sürekli opetten aldığım için geçenlerde de arkadaşların tavsiyesi üzerine Opet World karta başvuru yapmıştım, kart geldi ama bu sefer de ben opetten vazgeçeceğim galiba.

 

Şimdi Total bana soğuk geliyor nedense. Kastamonu'da bir tek istasyonu var benim bildiğim, o da çok ucuza mazot veriyor, kıllanıyorum. Taşköprü de var bir tane, o da çok sapa bir yerde kalıyor. Yani totala alışamadım ben.

Shell istasyonu ise bir akrabamız var, akrabamız diye ucuza mazot vermiyor tabi de, yakıt almasak da uğrarız, selam, sohbet babında, ayağımız birazcık alışkın işte, geçen de oradan aldım shell mazot. Ben memnun kaldım. Shell almayı düşünüyorum.

Kimisi diyor ki Petrol Ofisi istasyonlarının denetimleri çok sıkıymış, hile hurda yapamıyorlarmış. Bir başkası BP çok kaliteli, bir diğeri markaların hepsi boş, boşuna para vermeyin markaya, gidin en ucuzunu alın, (ki bu Opet ile Shell kıyaslaması sonucu benim gözümde çürümüş bir tez)

 

Opet, Shell, BP ve Total arasında kaldım açıkcası. Shell e yakınım. Bundan sonra Shell almayı düşünüyorum. Ama Shell i sevdi galiba benim araba, biraz fazlaca tüketiyor gibi geldi. Düşüncelerinizi de merak ettim. Yorum yapan, fikirlerini sunan herkese teşekkür ederim.

 

Lukoil al karşıdan oda iyidir Rus candır

Lukoil olsa, ve güvendiğim bir istasyon olsa hiç bir şekilde luk dışında akaryakıt almam galiba, Lukoil dünyanın en büyük petrol şirketiymiş falan diye duymuştum. Haa bir de akpet istasyonlarının bir köşesinde ufacık Lukoil yazıyordu galiba :D Bir de bizim milletimizin bu rusları neden bu kadar seviyorlar bilmem, soğuk memleketin sıcak kanlı insanları mı demeliyiz onlara :D :D :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

LukOil Türkiye'de istasyon ağını kolay genişletebilmek için Akpet'i satın aldı ama ben ciddi bir ilerleme görmüyorum, LukOil evet dünya devi, istasyon konseptleri çok şık, iyi bir akaryakıt dağıtım şirketi...

 

 

Yakıt konusuna gelince daha önce de çok bahsi geçti gerçi ama artık akaryakıtta firmadan firmaya çok ciddi kalite değişiklikleri yok, en azından insanın birden fark edebileceği veya aracınıza zarar verebilecek nitelikte bir farklılık yok. 

 

Ben PO  satıyorum ama şehirler arası seyahatlerimde opet tercih ediyorum çünkü yerli sermaye. Shell kötü mü? Hayır çok iyi, denetim sadece PO'da değil; tüm şirketlerin akaryakıt kalite kontrol araçları var, ummadığınız anda gelip numune alıp akaryakıtınızın normlarını test ediyorlar, ben yollarda bu araçları görüyorum opetinde var.  Malesef hala ucuz mazot ve illegal yakıt karıştırma olayları devam ediyor, benim halen tanık olduğum istasyonlar var (yakın çevremde tabi) markadan önce bildiğiniz istasyondan şaşmayın.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genelde GTL ile motorun daha sessiz, rahat ve performanslı olduğu yönünde bilgi aktarımı var, daha pahalı ve tüketim de biraz artıyor diyenler de var.

 

Yakıt olarak ben beğendim. Bu sıralar yoğunluktan gidiş geliş saatlerim trafiğin azaldığı zamanlara denk geldiğinden ortalamam düştü kesin konuşamıyorum. Pahalılık sanırım litrede 10kuruş. 35 litrede pek önemli bir şey tutmuyor.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tek sebep bu olsa gerek Gerçi sen bizden daha yakınsın vatandaşlara

Ama bizim buralarda pek sık rastlanmaz. Doğu karadeniz tarafına doğru daha sık rastlanıyor onlara. Tabi Cem hocamın methini duymuş olacaklar ki Antalya taraflarını da sık sık mesken tutuyorlarmış.

 

@Rafet NAS, Daha önce de söylemiştim, akaryakıt konularında Rafet beyin söylediklerine güveniyorum diye. Sizin dediğinize göre akaryakıt firmaları arasında kalite farkı öyle çok değil diyorsunuz ama, Opet ve Shell in mazotları arasında sabah çalışmadaki vuruntu acayip farklı. Belki bu aracın o dönemki durumuna, havanın o dönemki durumuna bağlı olmuş olabilr diyebilirsiniz ama şu an depomda opet var ve hava sıcaklığı daha yüksek Shell aldığım zamana göre. (cümle acayip düşük oldu ama toparlayamadım) :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ama bizim buralarda pek sık rastlanmaz. Doğu karadeniz tarafına doğru daha sık rastlanıyor onlara. Tabi Cem hocamın methini duymuş olacaklar ki Antalya taraflarını da sık sık mesken tutuyorlarmış. @Rafet NAS, Daha önce de söylemiştim, akaryakıt konularında Rafet beyin söylediklerine güveniyorum diye. Sizin dediğinize göre akaryakıt firmaları arasında kalite farkı öyle çok değil diyorsunuz ama, Opet ve Shell in mazotları arasında sabah çalışmadaki vuruntu acayip farklı. Belki bu aracın o dönemki durumuna, havanın o dönemki durumuna bağlı olmuş olabilr diyebilirsiniz ama şu an depomda opet var ve hava sıcaklığı daha yüksek Shell aldığım zamana göre. (cümle acayip düşük oldu ama toparlayamadım) :D :D
Yanma oranları farklıdır propan değerleriyle gelir bize ürün onu görmeden birşey diyemem, vuruntu bununla alakalı olabilir sonuçta sizin kullandığınız motorun kabul ettiği ve o motorun programlandığı yakıt bu. Shell'in yakıtlarında yanma oranı daha yüksek sanırım bu da ne kadar sessiz ve seri kullanım sağlıyorsa o kadar yakıt sarfiyatı oluşturuyor demektir, tercih meselesi tabi. Opet kötü değil çiftçi çok tercih eder, sanırım traktörde vuruntu farkı anlaşılmıyor
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Malesef hala ucuz mazot ve illegal yakıt karıştırma olayları devam ediyor, benim halen tanık olduğum istasyonlar var (yakın çevremde tabi) markadan önce bildiğiniz istasyondan şaşmayın.
Bizim gibi sınır illerde özellikle dikkat etmek lazım. O nedenle ben de sürekli yakıtımı buradaki Opet istasyonundan alıyorum. 
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar şu anda total ve shell in ortak kullandıkları akaryakıt depolama tesisinden shell firmasına ait depolardan totalın aldığı 3100 ton motorini totalın başka bşir depolama tesisine götürmek üzere yükleme yapıyoruz.Yani shelin yakıtını total istasyonlarında satılmak üzere başka tesise taşıyoruz.

Bu durum bazen tam terside olabiliyor totalın malı shell istasyonlarında satılabiliyor veya opet ürünleri opet tesislerinden satın alınıp diğer firmaların istasyonlarında kullanıcıya sunulabiliyor.

Bu mal takası tüm firmalar için geçerli.Doğal olarak hemen hemen tüm firmalar aynı yakıtı satıyor diyebiliriz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.