Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus'un Yeni Donanım Listesi - Güncel Değişiklikler (2013 Değişiklikleri Eklendi)


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

  • 4 hafta sonra...

Liste güncellenmiştir.

SYNC eklendi

Ford SYNC ile kesintisiz iletişim

SYNC Ford’un araç içi etkileşimi arttıran Bluetooth ve Türkçe Sesli Kontrol özelliğine sahip en yeni teknolojisidir. Ford SYNC’in sunduğu sesli kontrol özelliği sayesinde vereceğiniz basit sesli komutlarla çalan müziği yönetir, telefonla arama yapar, gelen aramaları yanıtlar, cep telefonunuza gelen yazılı mesajları dinler ve önceden tanımlanmış metinleri sesli komutlar ile SMS olarak gönderebilirsiniz.

SYNC ile USB ya da MP3 aygıtından müzik çalabilir, Bluetooth uyumlu cep telefonunuzdan sisteme müzik aktarabilirsiniz.

Ford’un yenilikçi SYNC sisteminin sunduğu Ford Acil Durum Yardımı, hava yastıklarının açılmasına ya da yakıt akışının kesilmesine neden olan bir kazada Bluetooth ile bağlı cep telefonunuzu kullanarak 112 Acil Yardım servisini otomatik olarak arayarak kaza yerinin GPS koordinatlarını acil durum birimlerine bildirmekte ve acil yardım birimleri ile araç içerisindekiler arasında telefon görüşmesi de sağlanmaktadır

Detay ve kullanım klavuzu

http://www.ford.com.tr/otomobiller/teknolojiler/ford-sync

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eeeee?Bendeki sistemde bunların hepsini yapıyor zaten?Bir tek mesajları okumuyor o da önemli bişii diil zaten....Bluetoothtan müzik çalıyor usb de parça çalıyor vs vs....Kaza yaptığım yeri 112 den bildirmesi olayının da ne kadar manalı bişey olduğunu bilemiycem umarım öyle bişey yaşamam da başıma gelmezde gerek kalmaz....Bütün bu özellikleri yüzde 80 nini kullanmaya zaman bulamazssınız zaten...Sırf arabayı cicileyip püsleyip daha fazla paraya çakmak için yapılan şeyler,anlamsız bana göre..Yakup ise çok güzel diyecek şimdi....Zevkler ,renkler ve teknolojik gereklilikler görecelidir,kişiden kişiye değişir...Bu 1 yıl önce full hd 3d diye daha fazla para ödeyerek aldığınız led tv de 1 sene boyunca 1 kez bile 3d film izlemediğiniz ve hd yayın kalitesi olmayan kanallar yüzünden hd kalitesini kullanmadığıunız televizyonda yaşadığınız hayalkırıklığı gibi bişey....İhtiyacınız yoksa ve olmayacaksa fazla para vermenize gerek yoktur kuralı yani....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

benim araba karma bişey oluyor o zaman :blink:

Titanium Smart Paketten Sony Müzik sistemi yok sadece ama tekno paketten de aktif şehir içi güvenlik ve ısıtmalı ön cam var

aracınız son değişiklikten önceki sistemden kalma, ya titanium + plus paket yada titanium + otomatik park paketi (2side aynı sadece adı farklı)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
yazılım güncellemesi ile sonyli bluetooth sistemine mesaj okuma ve 112 yardım özellikleri vs eklenme imkanı olabilecekmi. Yada sistem komple değiştirilmesi mi gerekecek. 8 inç büyük ekranın gelecek olmasına da çok sevindim.

 

Bu sayfalarda tartışılmıştı yardımcı olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

İstanbul AutoShow sonrası söylediğimiz gibi Navigasyon Paketi Sunuldu Focus'a bu paket geri dönüş kamerası da içermekte..

 

Fiyatı 2250 tl buarada paketlerede zam gelmiş 2013 itibarıyla ortalama 300-400 tl gibi yani bu özellik şişmemiş fiyatlarla sunulsaydı 4.300 yerine 3.750 gibi alınabilirdi diye yorumlamak istiyorum.

 

Konuya dönecek olursak;

Smart veya Sony almanız lazım Navi almak için.

 

ÖZETLE; 

Manuel bir Focus'da: Sony müzik sistemi + Navigasyon (5.0 inç ekranlı) + Geri Görüş Kamerası + Otomatik Park + Park Sensörü + Katlanır Ayna Fiyatı  = 4.300 TL

Otomatik Focus'da Sony müzik sistemi + Navigasyon (5.0 inç ekranlı) + Geri Görüş Kamerası = 3.400 TL

 

Sizce Fiyatlar Nasıl ? Çok mu? Normal mi ? 

 

 

 


 

Navigasyon Paketi (Manuel şanzımanlı araçlarda Smart Paket ile; PowerShift araçlarda Sony Müzik Sistemi Paketi ile sunulmaktadır)

2.250TL (Şubat 2013)
 

  • Sony Navigasyon Sistemi
  • Geri görüş kamerası

 


 

 

Fuar'dan Görseller yani bu opsiyonun görselleridir.

 

 

 

DSC07693 (1).jpg

DSC07688.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Manuel bir Focus'da: Otomatik Park + Park Sensörü + Katlanır Ayna Fiyatı = ( Benim aldığım dönemde) 900 tl idi.

 

Sony müzik sistemi + Navigasyon (5.0 inç ekranlı) + Geri Görüş Kamerası + Otomatik Park + Park Sensörü + Katlanır Ayna Fiyatı = 4300 TL çok olmuş be.  3500 tl fark almışlar bunlar için.

 

900 (otomatik park+park sensörü+katlanır ayna) + 1000 (Sony) + 1000 (Navigasyon) + 500 de geri görüş kamerası (buraya gece görüş kamerası yazmışım, uyku sersemliği işte :D ) olsa (yani 3400 TL) ve bunu tek bir paket halinde sunsalar olurdu belki. Hatta geri görüş kamerası için ekstra para almaya gerek bile yok bence. Şahsen ben olsam almam. Niye alayım ki, vatandaş yararlansın :D

 

Şu durumda titanium bir focusun tüm opsiyonlarını almaya kalksan

5500 tl x paket, 4300 TL yukarıdakiler, 1500 tl sunroof. 11300 tl. OHA. Bu nedir yahu. Opsiyonsuz bir focus alıp yanına da ufak bir şehir içi arabası alabiliyorsun ya. Hey maşşallah, yürü be focusum. Kim tutar seni, yaptıklarının iyi bir şey olduğunu mu sanıyorlar acaba. Satış rakamlarına falan baktıkları da yok sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vallahi ne diyeceğim bilemedim, ben hepten Ford'un yeni çok/şok donanımlı preimumtrak havasına muhalifim zaten, takip edenler farkındadır.

Sağlam ve ekonomik motor, mükemmel yürüyen aksam, dayanıklı gövde olsun bunlar yeter Ford kullanıcısına, gerisi oyuncak, ve Ford kullanıcıları oyuncağa para vermeyi pek sevmez.

Hele ki kaliteli bir harici 5" navigasyon cihazının 200-250 TL olduğu ve sınırsız ve başarılı harita güncellemesi sunduğu bir dönemde.

Müzik sistemi merakı varsa da daha düşük fiyatlara Sony'yi transistörlü cep radyosu gibi hissettirecek sistemler kurgulamak mümkün.

Yani ben almayayım, kalsın kardeşim.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Focus'un Yeni Donanım Listesi - Güncel Değişiklikler (2013 Değişiklikleri Eklendi) olarak değiştirdi
  • Yakup Ç. A. bu konuyu sabitledi
  • Yakup Ç. A., bu konuyu kilitledi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.