Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Debriyaj Sız çalışma Ve Marş Sorunu


ufuk yıldırım kenar

Soru

Merhaba arkadaşlar 2015 trend x benzinli focus umda yanan motor uyarı ışığından dolayı servise gittim ve bana kablo arızası olduğunu söylediler. Aracın işlemleri parça geldikten sonra 1,5 gün sürdü, bana verilen raporda aracın maft sensörü kablosunun değiştiği yazıyordu(tabi konuda bahsedeceğim asıl sorundan dolayı başka bir yetkili servise gittiğimde bana motor tesisatının komple değiştiğini söylediler). Böylece artık motor uyarı ışığım yanmıyordu. Fakat aracımda bir defa marş basıp bıraktığımda araç çalışana kadar marş basmaya devam eden özellik artık yoktu(bu özelliğin ismini bilmiyorum bilen varsa merak ediyorum). Birde aracım artık debriyaja basmadan da çalışabiliyor daha öncesinde biliyorsunuz ki uyarı veriyor ve çalışmıyordu. Servis bana bu sorunlarla ilgili olarak yeni yazılım yüklediklerini ve yazılımda bu tarz değişiklikler olduğunu söyledi. Bu durum bana saçma geldiği için bende başka bir araçta bunu görmek istedim fakat master tech arkadaşın bana verdiği cevap şu 'bu yazılım sadece motor uyarısı veren araçlara yükleniyor diğer araçlara yüklenemez'. Bu durumda benimde aklıma şu geliyor benim aracımın kablo tesisatı değiştirildiği halde yinede sorunu çözemediler ve bunu bir şekilde yazılım ile hallettiler ve bu esnada bazı özelliklerde kapatıldı. Bu konu ile ilgili otosan ile de görüştüm fakat onlarda yazılım ile ilgili olduğunu söylediler. Konu hakkında sizin fikirleriniz nedir acaba? Yani bu kaldırılan özellikler sizcede bir güvenlik sorununa sebebiyet vermiyormu mesela ben aracı ışıklarda yanlışlıkla stop ettirsem ve sonrada panikleyip araç vitesteyken debriyaja basmadan marşa bassam araba atılıp öndeki araca vurmaz mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 1

Yorumunuz için teşekkürler fakat otosan bununla ilgili yapabilecekleri birşey olmadığını ve bu konudan dolayı birkaç kişiden daha şikayet aldıklarını belirtti çözüm için tarih veremeyeceklerini belki 1 ay belki 1 yıl belkide daha uzun olduğunu söylediler. Birde aracımda daha önce köpeğe çarptığım için tamponunda çatlak oluşmuştu ama ben bunu dışarıda kaportacıda hallettim bu durumda eğer dava edersem araca dışarıda müdahale ettirdiğim için bir sorunla karşılaşır mıyım(yani diyelimki iade durumunda bunu bahane ederlermi).

4 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Yeni yazılım ile bu geldi ama doğru söylüyorlar. Eski araçlar da var mıydı ? Tabii ki hayır. Misal mk2. Dava sonucu bir şey çıkacağını da sanmam.

Ama sonuçta bu aracı bana sattıklarında bu özellik vardı belki ben bu özellikten dolayı aldım aracı olamaz mı? Yani bence saçma bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
3 dakika önce, ufuk yıldırım kenar said:

Konu hakkında sizin fikirleriniz nedir acaba? Yani bu kaldırılan özellikler sizcede bir güvenlik sorununa sebebiyet vermiyormu mesela ben aracı ışıklarda yanlışlıkla stop ettirsem ve sonrada panikleyip araç vitesteyken debriyaja basmadan marşa bassam araba atılıp öndeki araca vurmaz mı?

Vurur ve kesinlikle amaçlananın dışında bir çalışma şekli ve araçta  işlevsel bir güvenlik kaybı. 

Bence bu durum giderilmez ise hukuk yoluna dahi başvurabilirsiniz. 

Burada önemli olan aracın size sunulmuş olan bir güvenlik özelliğinin devre dışı kalması ve bu haliyle bence ayıplı mal kapsamına girer. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
1 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Bu arabayı bundan dolayı iade etmeniz mümkün değil ha diyelimki oldu bir şey olmaz ondan.

Yani tabiki amaç iade değil fakat servisteki master tech lerin ve otosan genel merkezin verdiği cevaplar beni sinir ediyor mesela merkezi konuyla ilgili ilk aradığımda aracım marş ı kendisi tamamlamıyor dedim adam bana öyle bir özellikmi varmış ilk defa duyuyorum diyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konunun hukuk yoluyla halledilebilir olması (şahsi düşüncemdir) ille o yolun seçilmesini gerektirir mi siz karar verin.

Açıkcası ben olsam çözüm için değişik yollarla ısrarcı olur ve sonucu bekler, böyle bir konu için dava açma eziyetine katlanmazdım. 

Bu nedenle iade olacağını hiç sanmam, iade olursa da tamponun sorunun kaynağında yatan neden değil ise bahane edileceğini düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konu ile ilgili otosan ile görüşmeye devam edeceğim tabiki sonuçta böyle bir ürünün iadesi gibi bir işlem kolay olmaz ayrıca uğraşmakta istemem. Ama çözüm üretilecek gibi de durmuyor.

2 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Bazı şeyler tecrübe işte :) Öğrenmiş oldular.

Dediğim gibi bu yazılım bir süredir var, değişirse bir şekilde birisi yazar sizde güncellersiniz.

Bu arada gittiğim iki servisinde bana verdiği bilgi şu 'müşteri buraya gelip aracımın yeni yazılımı varmı varsa yükleyelim demesi imkansız öyle birşey yapamıyoruz sadece otosan sizi arar ve aracınızı servise götürmeniz gerekiyor derse yükleyebiliriz' dedi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Marş olayındaki değişim kabul edilebilir, sıkıntı oldu diye iptal etmiş olabilirler. Ancak, debriyajsız çalışmayan motorun, artık çalışabiliyor olması kabul edilebilir değil. Müşteriye "ben bu işten anlamıyorum, bi daha benden araba alma"  demekten ne farkı varki bu işin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, Murat Kavuk said:

Marş olayındaki değişim kabul edilebilir, sıkıntı oldu diye iptal etmiş olabilirler. Ancak, debriyajsız çalışmayan motorun, artık çalışabiliyor olması kabul edilebilir değil. Müşteriye "ben bu işten anlamıyorum, bi daha benden araba alma"  demekten ne farkı varki bu işin.

Değilmi ama sorununu çözemediğimiz her özelliği kapatalım öyleyse.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.