Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dizel düz vites Fiesta 1.5 titanium vs clio 1.5 icon


Evrim K.

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar.

Bendeki 2010 model dizel peugeout 206+'ı satıp 2. el, temiz, 2013 model falan, b sınıfı dizel, düz vites bir araç almayı planlıyorum. Araştırdım sonunda fiesta ile clio arasında kaldım. Baktım bu forumda epey tecrübeli arkadaşlar mevcut, diğer forumlardaki gibi marka fanatikliği de pek yok, size bir danışayım dedim.

Bana sorarsanız gerek malzeme kalitesi gerek işçilik bakımından fiesta baya önde.

Clio'da malzeme kalitesi kötü, işçilik berbat:)

Donanım derseniz piyasadaki fiesta titaniumların çoğu x paket sanırım. Güvenlik paketi de gördüklerimin hepsinde vardı. Durum böyle olunca clio'dan pek de hatırı sayılır eksiği kalmıyor.

Yol tutuşu, sürüş keyfi vs konularda herkes fiesta diyor ama clio da çok kötü değil.

Görünüş derseniz iki araç da göze hitap ediyor, bence ikisi de gayet hoş. 

Bakım masrafları, yakıt tüketimleri vs çok da farklı değil.

Yani anlayacağınız motor mevzu bahis olmasa direk fiesta alabilirim ama fiesta 75, clio 90 beygir. Sanırım genel kanı fiesta'nın düşük devirlerde, trafikte iyi olduğu ancak biraz basayım derseniz, rampaya çıkarsanız, arabaya 4 kişi binmek gibi bir hata yaparsanız:P üzeceği yönünde. Böyle durumlarda motor zorlanacağından yakıtı da içer heralde. Clioyla arada ne kadar fark vardır, değer mi bir bilene (yani size:P) sormak lazım. 

Diyeceksiniz ki o paraya c sınıfı alınır. Alınır alınmasına ama araca zaten çoğu zaman tek başıma bineceğim. Boşu boşuna 1400 kiloyla gezmenin bir anlamı yok gibi geliyor bana:D Büyük arabanın lastiği bakımı vs daha pahalı olacak. Zaten b sınıfındaki bu araçların da kalite bakımından c'den alta kalır yanı yok gibi. Durum böyle olunca boş c sınıfı olacağına dolu b alayım daha iyi diyorum.

Diğer b segmenti araçlardan bahsedecek olursak

Polo'ya herkes sınıfının lideri vs der ama ben bir türlü sebebini anlayamadım. Tamam işçilik kalitesi güzel araç da yolda gayet iyi ona denecek söz yok. Ama malzeme kalitesi fiesta varken baya düşük kalıyor gibi. Ayrıca o paraya bomboş araç da alınır mı bence alınmaz. Eşime görüntüsünü de beğendiremeyince zaten direk dışarıda kaldı. Aynı sebepden ibiza fabia vs de eliyoruz:)

I20'nin eski kasaları çirkin:P .Yoksa donanım, motor, kalite hepsi var gibi duruyor. Öyle olunca rio'ya bakalım dedik. Herşey iyi hoş da direksiyon işi bozuyor. Motor da düşük devirlerde baya isteksiz gibi geldi bana.

Peugeout'a daha da yaklaşmam illallah ettim(göral'a selamlar!).

Corsa kullandım bir süre iyi diyebileceğim bir yanını göremedim.

Durum böyle olunca başa dönüyoruz fiesta vs clio. Ne dersiniz?

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim:)

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz. 
Bir Ford alırken şu başlığa göz atmanız faydalı olabilir: http://www.focusclubtr.com/topic/10545-şuan-hangi-ford-alınır-güncel-satın-alma-rehberi/

Konuya dönecek olursak, 2.el aldığınız için Fiesta veya Clio alınmasında pek bir engel yok, biraz zevk arıyorsanız düşünmeden Fiesta alabilirsiniz.

Fiesta, şehir içinde yeterli güç veriyor. Uzun yolda ise fazla hızlanırsanız abisi Focus'dan bile çok tüketiyor. Az tüketim için 100'ü geçmeyeceksiniz. Performans olarak 4-5 kişi binmediğim için uzun yolda ne olur bilemiyorum ama sizin dediğiniz gibi çok mutlu etmeyeceği ortada :) Şu arabaya 95'lik getirmeyen Otosan tekrar utansın. Akıl alır gibi değil her araç için bir falso mutlaka mevcut :D 

Fiyat aralığınızı bilmiyorum lakin bazı örnekler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2013-fiesta-titanyum-x1.5-tdci-5900-km-senturkler-ford-2-el-235954422/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sifir-ayarinda-fiesta-13.000-km-223208161/detay

Clio
Benzer fiyatlara sahip gibi görünüyor. Clio dizel 95'lik kullanmadım :( Yol sesi, gidişi iyidir. Malzeme işçilik dediğiniz gibi eh..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-temiz-dusuk-km-li-229132698/detay

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Link verdiğiniz konuyu inceledim. Fiesta'nın değişeceğini unutmuştum ben yazıdan görünce hatırladım çok iyi oldu. Ben 50 binlerde bir araç almayı düşünüyorum, senede de ortalama 25 bin km yaptığım düşünülürse 2-3 sene sonra tekrar yenilemem gerekecek gibi. Clio'nun kasa daha güncel tabi ama megan değiştikten sonar bir makyaj da clio'ya gelebilir gibi geliyor bana.

Gerçekten dizel b segmenti neye baksam elimde kalıyor:D Tüplü araçlar da eskiye göre çok daha güvenli tabii ama günde 60-70 km tüp üstünde gitmek istemiyorum açıkçası. Ne yapacağımı şaşırdım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel ve detaylı bir anlatım olmuş. Fiesta benim için daha ağır basardı sanki, Clioya ısınamadım bir türlü. Kuzenim geçen hafta '14 İcon 6 bin km'de 44.500 TL sattı. Kazasız boyasız.

Belki örnek olur diye söyledim. 

Size kolay gelsin.

Gürkan Çakıroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Basınca gitsin talebi ağır basıyorsa Clio.
Daha rafine ve dengeli bir araba isteniyorsa Fiesta.
İkisinin de sürüş zevki eşit, Clio motoru ile Fiesta ise gokart kıvraklığı ile öne çıkar.

Ben Clio alırdım.
Aslında kararsız kalınan durumlarda yazı - tura her zaman işe yarar. 
Tabii fiyatı ve temziliği ile etkileyen araç da tercih edilebilir. 

Ayrıca bu gibi durumlarda önemli olan doğru kararı vermek değil (çünkü yanlış karar yok) verilen kararın arkasında durmak, keşkelerden kurtulmak ve olası diğer seçeneği en kısa sürede akıldan çıkarmaktır. 
 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Beklentiye ve kullanım yerine bağlı ama ben Fiesta alırdım. Clio malzeme kalitesi olarak çok gözüme batardı. Her gün Fiesta alsaydım keşke derdim. Corsa aldığımda öyle olmuştu yani. Uzun yol ve yüklü bagaj sık olacaksa mecbur Clio sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Uzun yol, bagaj vs çok olmaz ama her gün yer yer şehir içi yer yer ana yolda bi 60-70 kilometrem var.

O 65-70 kilometer clio alayım basınca gider desem takır takır plastiğin içinde napıcam. Yok fiesta desem ya basınca gitmezse? :)

Tam fiestaya doğru kayıyorum ki; x paketi olsun, güvenlik paketi zaten olmazsa olmaz derken ben böyle 2. el aracı nerden bulucam, tek tek bütün fiesta ilanlarını arayıp pardon sizinkinde güvenlik paketi var mıydı diye mi sorucam soruları beliriyor bir de.:D

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fiesta'nın performansını anlamanız için 100 lira (max) harcamak yeterli, kiralayın avis veya budget'dan deneyin. Kimine yetmeyen kimine fazla bile gelebilir.
Unutmayın 3 büyük firmada 75 ps versiyonunu sunmuş ve motorlar son teknoloji; 10 yıllık dizel makine değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.