Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeniden Focuslanma Vakti


Zeki Demirci

Önerilen Mesajlar

herkese yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim. LPG uzun vadede sorun yaratacak gibi olsa da şuan için 2011 üstü 1.6 style benzinli bakıyor olacağım. aracı aldıktan sonra da lpg dönüşümü ilk işim olacak gibi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

EB nedir acaba. kusura bakmayın, otomobil camiasından uzak kaldım, yeni terimlerin anlamını bilemiyorum bazen :) 

benzinli alıp LPG taktırsam ortalama kaç km sonra subaplar erir ve bana maliyeti günümüz rakamlarında ne kadar olur acaba? bir de focus 3'lere uyumlu LPG kiti hangi markadır? çok teşekkürler şimdiden.

ecoboostlar LPG uyumlu\verimli değil sanırım. söylediğinizden bunu anlayabilir miyim?

Geç cevap için özür dilerim öncelikle.

EB= Ecoboost

Ortalama km olarak kimse net birşey söyleyemez sanırım, kullanıma bağlı birazda ama sakin kullananlar için en çok 70.000-100.000 km arasında sorun çıkmış. Bu km ler lpg ile katedilen değerler ve her arac için değişiklik gösterebilir. Motor ustası değilim, sadece özel ilgim var ve kendi çabalarımla edindiğim bilgiler, kesin bilgiler olarak kabul etmeyin lütfen. Aracı almadan önce çok araştırmıştım. Motorlar euro normlarına uygunluk için sürekli geliştiriliyor ve son zamanlarda üretilen motorlarda eski teknolojiye bakarak ortak farklardan birisi lpg ısısına daha dayanıklı olan çelik subap kullanılmaması. Haliyle yanma odasındaki aşırı sıcaklık zamanla erimelerine yol açıyor. Bunun ileri boyutu olan piston erimesi de oluşabiliyormuş ama çok fazla şikayet okumaıştım bununla alakalı. Subap erimesi daha yaygın. Sadece subap değişimi de 700-1000 tl arasında bir masraf tutuyor Kayseri'de. Servisi bilmiyorum.

En uygun kit derseniz hep Prins i öneriyorlar. Ben de Prins taktırdım. Sebep olarakta Prins harici markaların enjektörlerin açılıp kapanma sürelerinin farklı olmasını göstermişlerdi. Prins enjektörleri yüksek devirlerde bile açılıp kapanabilecek kadar hızlı olduğundan üst devirlerde püskürtmeye devam ediyormuş. Diğer markalarda ise belirli bir devirin üzerine çıkıldığı zaman enjektörler sürekli açık kalıp yanma odasına sürekli lpg gönderdiğinden içerde oluşan ısı ve yakıt sarfiyatı bir miktar daha fazla oluyormus. O yüzden Prins en saglıklı sistem diye belirtiliyor.

Son olarak, Lpg de gerçekten iyi ekonomi yapılıyor, belirtmeden edemeyeceğim. 1300-1350 kg yi 0,18-0,20 tl ile yürütmek güzel hissettiriyor :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Motorda yapısal bir değişiklik olup olmadığını biliyor muyuz?

bildiğim kadarı ile sadece sübapları değiştiriyorlar. çelik sübap takıyorlar. ayrıca hondada böyle yapıyor. bayide hem benzinli hem lpgli satılıyor,sübaptan başka fark yok diyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lpg sistemi çok rislikli bir sistem çok detaylı düşünüp öyle karar v ermeniz gerekir. etrafınızda ben taktırdım hiçbir problem yaşamadım demeleri sizin de yaşamayacağınız anlamına gelmez. ama mantıken üreticiler motorları iki çeşitte üretiyorlar benzinli - motorin. lpg sonradan uygulanan motora ve size zarar verme oranı yüksek bir alternatif. bazı arkadaşalrın dediği gibi yüksek km lere çıkacaksanız bir önceki kasanın dizellerine yönelmeniz daha mantıklı olur.

not: daha önceden 4 tane lpg li araç kullandım (2001 fabia - 1993 bmw 3.16i - mitsubishi lancer 2004 - 2011 focus comfort) ve bunlarda lpg enjektör vs falan sıkıntılar yaşandı.

şuan focus 3 dizel kullanıyorum lpg kesinlikle dizelden daha az yakmıyor çünkü benzin + lpg yakıyor ama kullanıcılar sadece lpg yi hesaplıyor halbuki arada benzin tüketimi de oluyor. ve daha sağlıklı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.