Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kemal Güllü

Üye
  • Toplam İleti

    75
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kemal Güllü Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kocaeli
  • Arabam:
    '13 peugeot 508 allure
  • Meslek:
    Öğretim Üyesi
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.053 profil görüntüleme

Kemal Güllü's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

15

Toplam Beğeni

  1. Sevilmeyecek gibi değil ki. Yüksek süratteki rüzgar ve yol sesi haricinde kullanımı ve direksiyon tepkileri çok zevkli, keyifli bir araç. Çok km yapılmıyorsa seve seve binilmesi gereken bir araç bence.
  2. Bahsettiğiniz sorun büyük olasılıkla kavrama ile ilgili. Umarım kısa sürede çözülür.
  3. Bu arada tasarımda ilginç ayrıntılar var. Mesela aracı hatchback gibi daha spor ya da dinamik göstermek adına arka sütunda bagaj camı tarafını siyahla dolgulamışlar. Bu arada, arka kapının alt kısmının tekerlek üstüne sıfır gelmesi, kapı ayarındaki küçük oynamada büyük kusur gösterecek gibi. Kırmızı araçta hemen gözüme takıldı :).
  4. Ön ve yan profilden porshe cayenne i andırıyor. İlk izlenim: * Estetik mi? Evet * Güçlü görünüyor mu? Hayır, çok sade kalmış * İşlevsellik iyi mi? Eski modele göre tavan yapmış * Kalite algısı artmış mı? Evet ama gerçeğine dokunmak ve hissetmek gerekir * Çok satar mı? Rakipleri ile aynı fiyat bandında kalırsa!, 1.5 dizel ve 8 tam ileri şanzıman ile lider bile olabilir
  5. Otomatik aracın yol koşulları ile manuel aracınki çok farklı. Otomatik araçta avrupa köy yollarında kullanılmış ve dur-kalk, trafikte bekleme durumu var. Adil bir karşılaştırma olmaz.
  6. Bu mantıkla yaklaşıldığında İspanya'da üretilen Ford araçların da üretim kalitesindeki sorunları, toleransları görmek lazım. Koskoca aracın konsolunu yerleştirirken ortalayamayan bir üretim kalitesinden bahsediyoruz. Ya da boya üzerindeki sorundan dolayı fabrika çıkışı verilmemesi gereken ama görülmeyen kusurlardan bahsediyoruz. Çin de olsa Avrupa da olsa, üretim kalitesini bulunduğu ülke belirlemiyor. İşletmenin kalite anlayışı çok önemli.
  7. Ağırlık büyük bir etken, buna sözüm yok. 8 ileri şanzıman özellik/isim olarak iyi ancak verimliliğinin de iyi olacağını düşünüyorum. Kaldı ki psa grubunun kullandığı şanzıman, aisşn üretimiydi sanıyorum, manuel şanzımana göre 0.5 lt civarinda bir fark veriyor. Fordun bu şqnzimqnından da benzer verimliliği bekliyor insan haliyle. Ancak yine aynı noktayı işaret edeceğim. Ecoboost titiz davranılmazsa rakiplerine göre daha verimsiz ya da çok tüketiyor. --1 dakika sonra eklendi-- İlaveten, halen 2016 üstü 1.5 mondeo ile de ilgileniyorum çünkü ford benim için başka ?
  8. WLTP ile ilgili çok şey okumuş ve bu forumda bilimsel makalesine kadar birşeyler paylaşmış birisiyim. Az çok neyin ne olduğunu inceleyerek öğrendim. Elbette koşullar bire bir değil, benim de burada belirtmek istediğim, focus kuga kadar yakıyoru söylemek değil. Focus yine rakiplerine göre çok yakacak, bunu görüyorum.
  9. Yine çok yakıyor. 1 yıl 1.6 ecoboost kuga kullandım, kuga ağır ve 4 çeker diye çok yakıyor diye düşünüyordum. Meğerse ecoboost motormuş esas sorumlu. Bu ağırlık ve bu şanzıman ile bu yol koşullarında bana yine fazla geldi. Benim kuganın tüketimi çok dik yokuşlar ile işe ulaşmama rağmen 11lt civarındaydı ki daha ağır, 4 çeker ve daha ilkel şanzıman ile.
  10. Aracın içindeki havayı az da olsa hissedebilirsiniz ?
  11. Eğer bu cümleleri orta direk kuruyorsa gerçekten bir yerlerde sorun var demektir ki ben de sizinle aynı kanıyı paylaşıuorum ve umudum da yok artık.
  12. Eğer bütün ölçümler kendilerince yapılmış ve bu dB farkı var ise ciddi bir ses iyileştirmesi var demektir.
  13. Gayet yakışıklı bir sport wagon olmuş. Aileler için iyi bir alternatif olur umarım.
  14. Cem Bey merhaba, Daha önce aynı konuya değindiğinizi okumamıştım, o yüzden paylaşmak istemiştim. Yapılan gerçek testler ile ilgili aşağıda bağını paylaştığım dokümana göz atabilirsiniz. Orada ağırlıklar ile ilgili testte kullanılan araç/model bazlı detaylar paylaşılmış. sf 12: Test mass and inertia settings There is difference between the test mass and inertia settings used for the NEDC and the settings used for the WLTP. For the NEDC tests the criteria from UNECE regulation No. 83 are used and for the WLTP the criteria from the UNECE GTR No. 15 are used. For the NEDC the test mass is related to the reference mass, which is defined as: "Reference mass" means the "unladen mass" of the vehicle increased by a uniform figure of 100 kg. "Unladen mass" means the mass of the vehicle in running order without the uniform mass of the driver of 75 kg, passengers or load, but with the fuel tank 90 per cent full and the usual set of tools and spare wheel on board, where applicable;" The reference mass is used to determine the road load by means of a coast down test and to determine the correct inertia weight class for the chassis dynamometer setting of the specific vehicle, see Table 1. This inertia is used during the NEDC test The WLTP will introduce a different approach to determine the test mass. The concept of inertia classes will be abandoned. In principle the exact vehicle mass of the production vehicle will be used. Only if the chassis dynamometer is not capable of handling exact masses, gradual inertia steps may be used. In that case the test mass shall always be the next higher setting. There are two important vehicles masses; Test Mass Low (TML) and Test Mass High (TMH). The difference between TML and TMH is inclusion of ‘optional equipment’ mass. These are the features which are not included in a standard vehicle but they can be ordered by the consumer. The test mass shall be the sum of: Mass in running order (vehicle mass including the mass of the driver and liquids, fitted with the standard equipment) 25 kg Optional equipment (only for TMH) Vehicle load (15% * (maximum laden mass – (mass in running order + 25 kg + optional equipment) The following example will illustrate that WLTP test mass may deviate substantially from NEDC test mass. If the mass in running order is 1350 kg, the optional equipment 200 kg and the maximum laden mass is 2000 kg, then: TMH = 1350 + 25 + 200 + ((2000-1575)*0.15) = 1639 kg TML = 1350 + 25 + ((2000-1575)*0.15) = 1439 kg NEDC reference mass = 1375 kg NEDC inertia setting = 1360 kg https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiUkYSAp6rbAhXGKiwKHa00DNkQFghhMAc&url=https%3A%2F%2Fwww.rijksoverheid.nl%2Fbinaries%2Frijksoverheid%2Fdocumenten%2Frapporten%2F2017%2F05%2F09%2Ftno-report-nedc-wltp-comparative-testing%2Ftno-report-nedc-wltp-comparative-testing.pdf&usg=AOvVaw3ya8UIObOpe74OV61lqBHW
  15. Şu WLTP olayına tekrar baktım ve aşağıdaki web sayfasında rafine bilgiler buldum. İncelemekte fayda var. Hatta farklı gerçek CO2 salınım karşılaştırması raporu da var. Araçların ağırlıklarını boş ağırlıklarına göre yaklaşık %20-40 civarında arttırmışlar testlerde. Dolayısıyla mevcut tüketim değerlerinde 1500kg olarak geçen bir araç yaklaşık olarak 1800kg toplam yük ile test edilmiş ve CO2 salınımları da haliyle artmış. Hatta CO2 salınımının eski ölçümden yeni ölçüme geçişini formülize etmişler vs. http://wltpfacts.eu/fuel-consumption-increase-wltp/ Aşağıdaki bilgi ise daha da açıklayıcı nitelikte .Ekte de görsel olarak paylaştım, yeni ölçüm standardına göre üst tüketim değeri 1.5-2 lt civarında artmış görünüyor. https://www.opel.ie/tools/wltp-drivingcycle-fuelconsumption.html Mondeodaki tutarsız görünen durumlara gelecek olursak, varsayımım yukarıdaki bilgiler ile örtüşüyor. Aracın gaz tepkilerini ve şanzıman ayarlarını tüketimi ve CO2 salınımını azaltacak şekilde yeniden düzenlemişler. Yoksa bu 0-100 süreleri anlam kazanmıyor. Tüketimin artması ise olağan çünkü daha gerçekçi tüketim değerleri var artık karşımızda. Eğer karma tüketimde 7.7-8 lt leri tutturabilecekse bu araç alınır ve konforlu şekilde binilir diyorum :).
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.