Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fahri Tetik

Üye
  • Toplam İleti

    26
  • Katılım

  • Son ziyaret

Fahri Tetik Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    zonguldak
  • Arabam:
    12 focus tdci trend x
  • Meslek:
    işçi
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.359 profil görüntüleme

Fahri Tetik's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

14

Toplam Beğeni

  1. Arkadaşlar anahtarın biri kayboldu. Yedek anahtar lazım. Servis 7.800 istedi. Bayramdan sonra zam gelecek dedi. Başka yerde bulamadım Çinde uygun ama 2 model var. Bi ID49 çip 4D63 çip var. Hangisi bende ki anlayamadım. En sondaki 2 resim bana ait. Üstteki ilk görülen büyük ihtimal numaraya bakmamışım. 🙂
  2. Basınç sensörünün pilleri puntolu sökü yaparsanız 20 tl. Yenisini alırsanız 1000 tl.
  3. Hocam makyaklı kasada star stop yok ki. Sadece anahtarsız çalıştırma var.
  4. Hayırlı akşamlar öncelikle. Aracım 2015 focus 3 1.6tdci makyajlı kasa tekno paket + Bi xenon far paketi var. Dün babam 75 bin bakımını yaptırdı. Abi yarın gelde aküye dolduralım demişler. Bugünde gidince şarja bağlamışlar sıkıntı varmış artık ömrü bitiyor değişmesi lazım demişler. 1000tl civarı demişler servisteki elemanlar çocukluk arkadaşım 800 tl civarı bi fiyata değiştiririz demişler. Bana pahalı geldi ama. Kaputu açıp bakmadım kaç amper akü var diye müsait olunca gidip bakacam araca. O kadar varmıdır akü fiyatı acaba. Araçta akü uyarısı yok. Hayırlı akşamlar herkese teşekkürler şimdiden.
  5. Ford un kendi bayisinden F kasko axa yaptırıyorum. Araç babamın üstüne yaşı 51 hiç kazası yok. 5 yıllık hasarlık var. 2014 te 900tl verdiğim kasko 1400 tl olmuş bu sene. Zam geldi diyorlar. Normalde fiyatın aşağı düşmesi lazım değil mi hersene hasarsızlık indirimi ile. Hersene fiyat yükseliyor ben anlam veremedim.
  6. Benim focus 3 te de aynı sorun vardı. Kendim polen filitresini söktüm dezenfekte edici sprey sıkmak için baktım ki. Polen filitresini sökünce iç kısımlarda elime parçalar geliyor çekip aldım. Eski polen filitresinin parçaları çıktı. yapışmış polen filitresi haznesine hazne çelik olması lazım ızgara ızgara gibi iç yapısı var. Yapışan eski polen filitresi parçalarını alırsanız koku felan kalmıyor. Kolay gelsin iyi günler.
  7. Hocam burda maksat kafamızı rahatlatmak insanın böyle durumlarda canı sıkılıyor ondan. Serviste aslında bi şey diyemiyor plastik aksam olabilir diyor geçiyor. Ama dediğim gibi peugeot un boyası focusa göre daha narindi çabuk çiziliyordu ama böyle beyaz güneş yanığı gibi vernik atması onda hiç görmedim. Bu araçtan önce gene focus 3 vardı oda metalik griydi ondada yoktu böyle bir şey, ondan konu açtım zaten. Neyse sağlık olsun boyanacak zaten yapacak çare yok. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim kolay gelsin.
  8. teşekkürler hocam. Yanlız şöyle bi şey diyecem 2004 2008 yılları arasında 307 im vardı şeker kırmızı oda metalik kırmızı renkti ben böyle bi şeyle o araçta karşılaşmadım. Acaba bu boyadamı sıkıntı var ki.
  9. Öncelikler herkese selamlar saygılar. 2014 makyajlı kasa focus 3 (şeker kırmızı 3 bin tl civarı renk farkı istenilen boya) ' ümde son zamanlarda tamponlarda vernik atma problemi yaşadım. Ön tamponda resimde göreceğiniz bölgede vernik atması oldu garantiden onarımı yapıldı 2017 nisan ayında. Şimdi ise arka tampondada ufak bi yerde olduğunu gözlemledim. Servis boyamaktan yana sıkıntı yapmıyor genel merkezle konuşup onarımını yapıyorlar, ford garantisi bitsede sıkıntı çıkarmaz vernik atmasına boya gene yaparız diyor ama insanın canı sıkılıyor. Kaportada boyada bir sıkıntı yok sadece tamponda gösterdiğim yerlerde oldu şimdiye kadar. Servis plastik parçada tam boya tutmayabiliyor sıkıntı çıkabiliyor diyor taş gelirde tampona tazikli su ile yıkandığında olabilir diyor. Tamponlar expertize girmiyor ileride bi satarken bir sıkıntı çıkarmaz diyor ama. Kaporta aksamında olsa dava açacam valla tampon olduğu için bi şey yapmadım. Sizinde başınıza geldimi acaba böyle bir durum neler yaptığınız acaba.
  10. Son tatil çıkışımızda. Araç izmir otobanında yakıt bitti son 15 kilometrem kaldı diye bize ecel terleri döktürürken aldıgı yakıt 40 litre. Dizellerin deposu 55 litre diye biliyorum ama. Araç bize resmen ecel teri döktürdü yolda kalacaz diye. Gördüm ki çok yakıt saklıyor. Sizdede aynımı acaba. Çeyrek deponun altına düştügünde aldıgı yakıt 35 litre civarı. 15 litre mazot mu saklıyor bu araç. Not: Araç 2015 focus 3 1.6 tdci titanum
  11. Hocam klimanın sağ tarafındaki yuvarlak olan yolcu tarafını sogutan a.c tuşuna bas öyle soguk hava üflüyor. Sürücü tarafından da dereceyi 19 falan yapıp bakarmısın. Bende bu klima neden soguk üflemiyor diyordum. Yolcu tarafının ayar dügmesindeki a.c tuşuna basmak gerekiyormuş.
  12. RS@ Hocam 2015 focus 3 lerde http://www.otokokpit.com/wp-content/uploads/2014/09/2015-yeni-kasa-ford-focus-20.jpg Linkteki ekran var bende. Bunlarda kordinatları felan gösteriyor. Gps anteni var olarak biliyorum. Sd card + geri görüş kamerasına bayiler 2,000 tl istiyor. Piyasadaki en iyi navigasyonlu cihazların fiyatı bile 2,000 tl iken bana çok geldi sd card ile geri görüş kamerasına vermek. Bu cihaz için bana 1 adet sd card navigasyon için + Geri görüş kamerası ile görüntü modulü lazım bunları yurt dışında ebaydan felan temin edebilir miyiz acaba . Teşekkürler k.gelsin.
  13. Bu ETS tüm focus 3,5 larda var demişsinizde kataloga bakıyorum öyle bir özellik yazmıyor. Acaba türkiyede ismimi farklı. Fren Desteği (EBA ) Elektronik Denge Programı (ESP) Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Yokuş Kalkış Desteği(HLA) Dinamik Tork Kontrolü (TVC) TVC olmasın türkiyedeki ismi Baktıgım link bu http://www.ford.com.tr/SBE/e-brosur-indirin/binek-araclar
  14. Bayide navigasyonlu araç yok galiba bulabilirsek deneyip. Burda bilgi verecem hocam.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.