Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ahmet Kara

Üye
  • Toplam İleti

    118
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ahmet Kara Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kırıkkale
  • Arabam:
    11 Focus Ti-Vct Style Plus
  • Meslek:
    Kamu Görevlisi
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.549 profil görüntüleme

Ahmet Kara's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

42

Toplam Beğeni

  1. Prins, fiyatı her zaman en yüksek olan marka. Onda da ilk zamanları meşhur bir enjektör markası vardı "Keihin " Japon malı olması lazım en övülen kit oydu. Sonra ise yine fiyatların yüksekliği nedeniyle kendi enjektörlerine geçiş yapmıştı. Ancak ben BRC nin kaltesine güvendiğim için Prins' i tercih etmemiştim. 2015 Aralık ayında 1600 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam fiyatlar. şimdi 3 e katlamış neredeyse?.
  2. Bu arada bizim araçtaki kitin adı da değişip Platinum olmuş (turuncu enjektörlü olan). Ankara da eğer tercihiniz BRC olursa 2 montajımı da yaptırdığım Mavi Denizleri tevsiye edebilirim. Ostim Alınteri Bulvarı üzerindeydi yerleri.
  3. Bizim araçta da BRC Sequent 32 takılı ve şu ana kadar memnunum. iki yıl arayla biri Corolla biri Focus aynı kiti taktırıp kullandım, tavsiye edebilirim. Comfort modeli ile ilgili bir bilgim yok. Muhtemelen fiyatlar artınca daha ekonomik olması için geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum. Bu arada Sequent 32' ye ne fiyat veriyorlar acaba.
  4. 27 Nisan günü, 2011 üretimli her ne kadar diş derinliği kötü durumda olmasa da zamanla sertleşen, frenleme yetersizliği ve özellikle ıslak/eğimli yerlerde kalkışlarda kısmi patinaja düşen ve en sonunda birisi iç tarafından çifte baloncuk veren 215/55/16 Goodyear Efficientgrip emektar lastikleri 2019 üretimi 205/55/16 Goodyear Efficientgrip Performance lastiklerle değiştirdik. Yeni lastiklerle birlikte izlenimlerim yol sesinde bariz azalma, yoldan gelen tepkilerde(çukur-kasis vb.) azalma ve konfor artışı, frenlemede iyileşme. Aslında Hankook K125 Ventus Prime 3' ün fiyatı biraz daha uygundu (280 tl) ama daha önceden aracın üzerinde olan ve genel olarak memnun olduğum Goodyear'ı tercih ettim (325 tl). Bir de Nokian'ın yeni çıkardığı Eline 2 (A-A etiketli) lastikte dikkatimi çekmişti ancak fiyatı diğerlerine göre çok yüksek olduğu için (450 tl) düşün(e)medim?. Sonuçta tercihimden gayet memnun kaldım, ilk defa sıfır lastiklerle bir aracı tecrübe ettim ve aradaki farkın bariz değişimini gözlemledim. Eski parametrelere göre ciddi bir iyileşme yaşadığımı söyleyebilirim.
  5. Aynı durumu ben de Corolla da yaşamıştım. Elektrikçi silecek kolunu söktü içindeki lehimlerden birisi çatlamıştı/kırılmıştı, kırılanın yenine yeniden lehim yapılınca sorun çözülmüştü.
  6. Buna benzer bir durumu bir dönem ben de yaşamıştım. Araç tam olarak ısınmadan önce özellikle ışıklarda durduğumda ya da dönüşler vb. hallerde duracak kadar yavaşladığımda devirde dalgalanmalar oluyordu(Stop etme olayını hiç yaşamadım). LPG bakımına gidip durumu anlattığımda tekrar bir güncelleme ve ayar yapılınca sorun ortadan kalktı. Aradan bayağı zaman geçti, son aylarda eskisinden daha az da olsa zaman zaman kısmi dalgalanmalar olabiliyor, ancak ciddi bir durum yok.
  7. Eğer genleşme olmuş olsa yuvanın daha da küçülmesi gerekirdi. Böylece bırakın aranın açık kalması parçanın yerine oturması daha zor olmalıydı. Muhtemelen başka bir nedenden dolayı. Benim düşüncem de montaj ile alakalı bir sıkıntı olduğu yönünde.
  8. Ahmet Kara

    Akü Seçimi

    Yaklaşık 4-4.5 yıl sonra artık araç normal olarak marş almayıp takviye ile çalıştırınca akü değişimi şart oldu. Mutlu Akü SFB Seri 2 12V 66Ah 560CCA taktırdık. 1 yıldır kullanıyoruz, şükür bir sıkıntısı olmadı, tavsiye ederim. (Bu arada akü fiyatları şaha kalmış).
  9. 1.6 Ti-Vct hem de 1.6 TDCİ motorlar için 2017 Focus Kullanma Kılavuzuna bakarsanız 5w-30 yağ için FORD WSS M2C 913 D spesifikasyonunda yağ önerilmekte. Bizim araç 2011 model, bizim kılavuzda ise 913 C tavsiyesi var. Anladığım 913 D'nin daha sonraki yıllarda güncellenen bir değer olduğu. Zaten geçen sayfada siparişim üzerine gelen yağ üzerine yaptığım araştırmalarda "D" nin geriye dönük olarak "C" özelliğini karşıladığını öğrendiğimi yazmıştım. Aşağıya bazı yağ markalarının ilgili konu üzerine açıklamalarını ve açıklamalarının olduğu sayfaların linklerini ekliyorum. Böylece bu konuda artık şüphe kalmayacağını, isteyen arkadaşların da ilgili linklerden kendilerinin inceleme yapabileceğini, dolayısıyla karar verme noktasında kafa karışıklıklarının sona ereceğini tahmin ediyorum. Bu arada ben aracım için gelen yağı gönül rahatlığıyla kullandım. ♦ Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 A5 için: Ford WSS-M2C913-D, WSS-M2C913-C spesifikasyonunu karşılar.(https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/car-engine-oil/engine-oil-brands/castrol-magnatec-brand/castrol-magnatec-product-range/castrol-magnatec-stop-start.html) ♦ Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 için: WSS-M2C913-D gerektiren tüm motorlarda kullanılabilir ve WSS-M2C913-C’nin tavsiye edildiği tüm durumlarda da kullanıma uygundur. (https://www.mobil.com/turkish-tr/passenger-vehicle-lube/pds/glxxmobil-super-3000-x1-formula-fe-5w30) ♦ Motul 8100 Eco-nergy 5W-30 için: Homologations FORD WSS M2C 913D. (https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motul-production2/images/product_descriptions/technical_data_sheets/51/8100_Eco-nergy_5W-30_(GB).pdf?1503650923) ♦ Motul Specific 913D 5W-30 için: Specifications FORD WSS M2C 913 D (Compatible 913 A, 913 B & 913 C). (https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motul-production2/images/product_descriptions/technical_data_sheets/68453/Specific_913D_5W-30_(GB).pdf?1503892189) ♦ Opet Fullmax 5W-30 için: Ford WSS-M2C913-B, Ford WSS-M2C913-C ve Ford WSS-M2C913-D onaylarının istendiği Ford marka hem DPF’li hem DPF’siz araçlarda da kullanılabilir. (http://opetoil.com.tr/cms/content/product/tbf/TBF_FULLMAX_5W30.pdf) Ayrıca hepsinin sonuna @Cem Boneval gerekli şartları karşıladığı müddetçe sözüyle bitiriyorum.
  10. Bir yanlış anlaşılma olmasın sipariş sayfasında resim1 vardı bana gelen resim2. İlk başta bende değişim yapmayı düşündüm ancak biraz araştırınca D' nin C' yi karşıladığını öğrendiğimde değişime gerek duymadım. Satıcı açısından bakılınca muhtemelen sizin gibi düşünmüştür("o da yağ bu da yağ"). Bence de farkında olmadan yanlışlıkla doğruyu bulmak gibi bir durum olmuş.
  11. Zaten 10. 000 km yi ortalama 2 yılda yapıyorum. Süre noktasında bir sıkıntı olmaz. Bir de diğer yağlardan bariz derecede ömür uzunluğu farkı olacağını da çok düşünmüyorum açıkçası.
  12. Evet bugün biraz araştırma imkanım oldu, D özellikli yağların hemen her kaynakta geriye dönük olarak B ve C için de kullanılabilir olduğu yazıyor. Ayrıca birkaç yerde de dizel, benzin, lpg motorlar için kullanabileceği belirtilmiş. Bundan ötürü değişime gerek olmadığı kanısına vardım. Hatta Motul özelinde hem C hem de D özellikli yağların teknik verilerini de karşılaştırdım her ikisi arasında kayda değer bir fark olmadığını görünce içim daha da rahatladı.
  13. 10000 bakımı için sipariş ettiğim WSS M2C 913 C (resim1) spesifikasyonlu yağ yerine ilgili mağaza WSS M2C 913 D (resim2) spesifikasyonlu yağ göndermiş. Motul Türkiye sitesinde ise ilgili yağın teknik veri sayfasında "D" özellikli yağın diğer "A,B,C" özellikli yağların değerlerini karşıladığı yazıyor(Google Translate sağolsun☺️). Ayrıca yine aynı sitede WSS M2C 913 D yağ Ford için özel üretimdir gibi "Spesific" (resim3) olarak belirtilmiş. Araç kitapçığında WSS M2C 913 B/C değerlerini karşılayan yağ kullanılması tavsiye ediliyor. Sinek küçüktür ama mide bulandırır misali, içimde bir şüphe doğdu. Sonuçta WSS M2C 913 D Ford'un istediği spesifikasyonla örtüşmeyen bir yağ. Acaba bu "WSS M2C 913 D" yeni çıkmış veya güncellenmiş özellikte bir yağ mıdır. Değişim talep etmeden kullansam bir sıkıntı doğurur mu, sizlere bir sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.