Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kürşat Demirci

Üye
  • Toplam İleti

    133
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kürşat Demirci Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '12 Focus Style 1.0
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

716 profil görüntüleme

Kürşat Demirci's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

85

Toplam Beğeni

  1. Pek fazla yazmasam da, nerdeyse her gün girip mesajları okuduğum bir yer oldu FocusClubTR. Bunda, buradaki kibirsiz insanların yarattığı ortamın katkısı çok büyük. Emeği geçen herkese teşekkürler. Daha nicelerine...
  2. Araç belli bir hızın üzerinde seyretmiyorsa ya da duruyorsa ikaz vermemesi daha iyi olurdu açıkçası. Her neyse, bu durumda araca özel bir sorun yok gibi görünüyor. Teşekkür ederim herkese
  3. Şöyle anlatayım: Aracı çalıştırıyorum ve biraz ilerleyip otoparktan çıktıktan sonra araçtan iniyorum. Bu esnada araç çalışıyor (Yani start-stop devrede değil). Tam da bu sırada araçta emniyet kemeri ikaz sesini duymaya başlıyorum. Koltukta kimse oturmadığı halde ikaz vermesi garip geldi bana.
  4. Arabayı çalıştırıp aşağı indikten sonra kendi kendine "emniyet kemeri" ikazı vermeye başlıyor araç. Bu önceden yoktu galiba, hatırlamıyorum olduğunu. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı acaba? Servise gittiğimde soracağım ama size de danışayım dedim.
  5. İstanbul'da 7.2 - 7.3lt civarında değerler gösteriyor bu ara.
  6. Tapa bizde değiştirilmişti. 5 TL gibi bir ücreti var yanlış hatırlamıyorsam. Bu arada anladığım kadarıyla silkeleme sizde pek olmuyor. 1-2 vites geçişini nasıl yapıyorsunuz, hangi devirlerde? Mehmet Demir hocam 1.viteste 2000 devire ulaşmadan 2'ye atmak gerektiğini söylemişti, siz de öyle mi kullanıyorsunuz, yoksa devirli kullanıldığında da mı silkeleme olmuyor?
  7. Bakımdan sonraki 7.5 - 7.6lt'yi bulan aşırı tüketim biraz daha azaldı ama henüz eskisi gibi değil. Şu an agresif olmayan kullanımla 7.2 - 7.3lt civarlarında tüketiyor araç. Bir süre sonra eski haline dönecekmiş gibi geliyor bana. Takipteyim - Ben serviste sağ aks keçesini kontrol etmelerini söylemiştim. Sorun yokmuş. - 1.vitesten 2.vitese geçişlerde araç silkeliyorsa onu söyleyebilirsiniz. Forumda kendi kendimize çözüm bulmaya çalışıyoruz ama belki servisin farklı bir önerisi / çözümü vardır. Yağın dışında 1.0 için özellikle dikkat edilmesi gereken bir durum yok sanırım.
  8. Kaç inç olduğunu bilmiyorum ama 3 satırlık bir lcd. Hatta bazı menülerde yazı karakteri nedeniyle 2,5
  9. Biz kalabalık bir aile olarak, uzun yola genelde beş kişi + dolu bagaj gideriz. Eğer uygun devirde kullanırsanız, bu halde yokuşları çıkarken dahi pek fazla sorun yaşamazsınız. Benim gözlemlediğim kadarıyla; 6. viteste, 2000-2250 devir civarında girilen yokuşları ivmelenerek çıkabiliyor araç. Daha düşük devirlerde ise vites düşürmek gerekiyor. Bu şartlarda, Samsun'dan İstanbul'a gelirken 6.3 lt tüketmişti araç. Ortalama hız galiba 82 km/h idi. Uygun hızlarda gidilirse ve yük de az olursa, daha düşük tüketimleri görmek zor değil. Şu anki İstanbul şehiriçi tüketimi ise 7.3 lt.
  10. Eleştiriye saygı duymakla birlikte; bence bazen böyle eğlenceli başlıkların da açılması gerekiyor. Sidik yarıştırma olarak görmüyorum buradaki ortamı bildiğim için. Liste şeklinde, yorumsuz olarak araçların isimlerini yazmak yerine; mesajlara küçük bilgilendirmeler de eklenince okuması keyifli ve bilgilendirici bir konuya dönüştüğünü / dönüşebileceğini düşünüyorum. Örneğin Mertcan Çelik ve Engin Uzunoğlu sayesinde Push Up'ın ne olduğunu öğrendim, bilmiyordum. Yine örnek olarak Cem Boneval ve Aydın Genç de deneyimlerini anlatmışlar. 406 şansumanı hakkında da bilgim yoktu. (Konu dışı mesaj olmuş, o ayrı ) Konuya gelince, mesajlardaki gibi fazla araç tecrübem yok, 6-7'yi geçmez sayısı Accent, Marea, Corolla, Cerato, Focus... Cerato gaz tepkimesi yüksek bir araçtı. Diğerlerinden farklıydı benim için. Son zamanlarda Vito'yu çok kullandım. Çok düşük hızlarda direksiyonu aşırı ağır, biraz hızlanınca çok hafif, yaklaşık 70 km/h hızdan sonra yine ağırlaşıyor. İlk defa tecrübe ettiğim için düşük hızdaki ağırlık garip gelmişti bana. Belki de sorunluydu bu şirket aracı. Ona alışıp Focus'a dönünce hem bir süre acemileştim, hem de yükseklik nedeniyle arabaya gömülmüş gibi hissettim. Bir kez de fabrikasında Mercedes Travego sürmüştüm. Çok kısa bir deneyimdi ama o koca aracı kontrol etmek oldukça keyif vermişti.
  11. Yazacağım ve de yaşadığım şeylerin Kent Oto'nun tamamına mâl etmek ne kadar doğru/yanlış bilmiyorum, baştan belirteyim. 1) Servis bize sabah 9:00 için randevu verdi, aracı içeri aldıklarında saat 11:00'di. "Olabilir, diğer araçların işi tahmin edilenden uzun sürmüştür" dedik ama 2 saat pek kabul edilebilir bir süre değil. 2) Aracı teslim ederken bir usta yanımıza geldi. Servisteki görevinin ne olduğunu, neyle uğraştığını bilmeden muhabbet etmeye başladık. Kendisine ve yanımızdaki yetkiliye "Aracın 1.vitesten 2'ye geçişte silkelediğini" belirttim ve 1.0 ecoboostlar için yazılım güncellemesinin olup olmadığını sordum. Bazı dizellerde de bu sorunun olduğunu ve yazılım güncellemesiyle sorunu çözenlerin olduğunu anlattım. Karşılığında ustadan aldığım cevap "Hayır hayır yok öyle bir şey, yalan onlar...". Devamında da laubali bir şekilde "Aynı şikayetten buraya bir çok müşteri geldi, geldikleri gibi aynen gittiler. Kullanmayı bilmiyorlar" dedi. Böyle deyince açıkçası gerildim ve daha fazla konuşmamayı tercih ettim. Yazılım konusundan önce de bazı konularda muhabbetimiz oldu ve tavırları aynı şekilde laubali ve saygısızcaydı. Ne söylediysem aldığım cevaplardan, konuşma biçiminden sonra pişman oldum. Zaten daha sonra şikayetimi diğer yetkiliye ilettim. Yazdığım şey belki şu an basit gibi görünüyor ama tüm tavırları, cevapları burada birebir aktarabilme şansım yok. Böyle düşünseniz de hak veririm. Fakat yaşanıldığında son derece sinir bozucu oluyor ve bir kişinin olumsuz tavırları bütün servise mâl edilebiliyor. (Her ne kadar istemesem de) Bunun dışında servisten memnun kaldık diyebilirim. Aracı beklerken müşteri sıkılmasın diye konulan laptoplar, oyun simülatörü, çay-kahve ikramları, ilgi-alaka vs. bizi memnun etti. 30.000 bakımında da aynı yeri tercih edeceğiz. Umarım bu sefer bir olumsuzluk yaşamayız.
  12. Faturaya baktım şimdi, tahmin edildiği gibi bizim araca 5W/30 konulmuş. İstanbul Kent Oto.
  13. Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim Cem Bey. Açık konuşmak gerekirse iki yağ arasındaki farkı, avantajı, dezavantajı vs. bilmiyorum. Hatta şu an hangi yağın konulduğunu da bilmiyorum. İstanbul'a gidince öğreneceğim. Bildiğim tek bir şey var, o da tüketimin eskisine nazaran daha yüksek olduğu. 7 - 7.1 lt'yi kolay kolay aşmayan araç, bu aralar 7.5 - 7.6 lt'ye kolayca ulaşıyor.
  14. Evet Bekir abi, okuduğum kadarıyla bu sorun dizellerde yaşanıyor ve güncelleme ile çözenler olmuş. Birkaç ay önce servis 1.0 ecoboost için yeni yazılım olmadığını söylemişti. Ayaküstü bir konuşma olduğu için teste bırakamamıştım ama bu seferki gidişimde hem yazılımı tekrar soracağım, hem de test ettireceğim aracı. Umarım çözülür.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.