Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ramazan D.

Üye
  • Toplam İleti

    696
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ramazan D. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Isparta
  • Arabam:
    16 Focus 1.0 Stline
  • Meslek:
    Kamu Görevlisi
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

2.900 profil görüntüleme

Ramazan D.'s Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

627

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Herkese merhaba, son 1 haftadır videodaki normal motor sesi haricinde gelen ses var. 1250 devire kadar motor devirlendirdikce ses artmıyor, sonraki devirlerde sesi duyamıyorum. Tecrübesi yada fikri olan var mı? vcompress_3.mov
  2. Balata olarak ferodo öneririm. Aracımda diskler orijinal ve orjinal balatalarına nazaran frenleme hissiyatı çok güzel.
  3. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
  4. Kullanmadım ama soğuk havada sarsıntı olayı kısa sürede motorun ısınmasıyla gidiyor. Benim için çok sıkıntılı bir durum değil.
  5. Donanım yoksunu sadece. Sessizlik, konfor, sanzimandan yana kafa rahat. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-memurdan-hatasiz-boyasiz-2017-trafige-cikisli-710541160/detay Donanımlı olanı https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2017-trafige-cikisli-hatasiz-full-arac-702807827/detay
  6. Piston kollari boşluk yapması , biyel yataklarının boşluk yapması , subap yaylarının zayıflamış olması, blok veya kapağın taslanmis olması buna istinaden vuruntulu çalışma vb. birçok neden olabilir. Subap iticilerin ne için değişti?
  7. Ramazan D.

    F1 2019 Sezonu

    Vettelin redbulla anlaştığı haberini bekliyorum artık, Q3 de takımın 2.pilotuyla 0.6 sn fark nedir. Her ne kadar pole de olmasada verstapen 1. zorlayacak gibi. Güzel yarış olur inşallah.
  8. 56000 km de olan tam otomatik araçda durum şu; Yakıt tüketimi: Genel tüketim ortalaması 7.4 lt Şehir içi 8-9 lt Şehir dışı 90-120 km/sa hızlarda 4.5-6.5 Şanzıman: Soğuk havalarda sarsıntılı vites geçişi yapıyor. Tüm araçlar için böyledir ama 1 ve 2 vites den ne kadar erken kurtarırsanız yakıt tüketimi acısından iyi oluyor. Limitör kullanmak aracın vitesleri erken değiştirmesine yardımcı oluyor. Ani hızlanmada şanzıman kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir gecikme var. Bence deneme sürüşü yapın bu şanzımanla yaşarım derseniz alın. Diğer özellikleri zaten başlık altında anlatılmış. Oldukca sessiz. Devirlendikçe sessizleşen bir motor. Ilk iki bakımını yetkili serviste yaptıkdan sonra sonraki bakımlarını 10000 km de bir özel serviste yaptırdım. Liquimoly 5w20 yağ suanda 275 tl. 3 adet orjinal bujisi internette 180 tl. civarinda. Sanziman yagi konusunda yetkili servisler ömürlük degismez diyorlar. Ancak farkli onay ve fiyatlar çıkarıyorlar. 7.8 lt yağ alıyor. Onay olarak Mercon LV (XT-10-QLV) WSS-M2C-938A, Mercon ULV (XT-12-QULV) WSS-M2C-949A olarak iki yag dan bahsediyorlar. Anlayacağınız servislerde sanziman yağı konusunda farklilik var. MeRcon ulv icin 3200+iscilik fiyati aldım, mercon lv için 1800 gibi bir fiyat aldım. Otomatikde ısrarcı değilseniz manueli daha zevklidir diye tahmin ediyorum. Daha onceleri aldığım 109 luk dizelden sonra turbo benzinli çok daha güzelmiş diyorum.
  9. Petekden ziyade şu giriş/çıkış yerlerini kontrol ettirin. Sadece hortum yıpranmış olabilir.
  10. Suyun geçtiği tüm boru ve kanalları özellikle radyatörü kontrol etmekte fayda var.
  11. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-46000-km-1.0-ecoboost-st-line-selectshift-ford-focus-705447495/detay
  12. Bu hatayı veren bir motorun ikinci silindir yağlanmasını nasıl tespit ettiler. Sekman kırıksa evet silindir yağlanır. Kesin söyleyemem ama arıza sadece bobin değişimi ilede giderilebilir gibime geliyor.
  13. Külbütör kapak contası diyorlarsa pahalı bişey değildir. Değiştirin gitsin.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.