Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

T.Mete

Üye
  • Toplam İleti

    403
  • Katılım

  • Son ziyaret

T.Mete Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Manisa
  • Arabam:
    Astra J 1.3Cdti
  • Meslek:
    Teknisyen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

2.851 profil görüntüleme

T.Mete's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

258

Toplam Beğeni

  1. Otosan uğraşmak istemiyorsa Türkiye'deki dağıtım hisselerini Doğuş a satsın
  2. 1.6 eb Aracı sattığımdan dolayı epey bir zamandır yazı yazmıyordum.Benim tavsiyem Türkiye de bu yazılım işini yaptıracaksan Özgün'e yaptır(Dr .Ecu).Kendi başına standalone harita çıkarabilen yegane adamlardan biridir.Megachipsden uzak dur derim.
  3. Mete Bey focus 1.6eb aracım için motor takozu arıyorum, yardımcı olabilir misiniz? 535 585 69 18

  4. Pilot ve co-pilotu tebrik ediyoruz izlemesi bile zevkliydi darısı İzmir Ülkü'ye.
  5. Dolanarak ve snorkel denen delikli borunun icinden gecerek geliyor. Üstteki boru .Ben de snorkel de yok.Cift taraftan emiş yapiyor onden ve alttan.
  6. İmkansız ,butun denemelerimde hatta aracin su anki hali ile bile (on taraftan direk soguk hava cekiyor Kn hava filtresine) getirisinin 5 hp den fazla oldugunu dusunmuyorum.Ayrıca egzoz veya hava filtresi uygulamalarından tam verim alınması için yazılım ile desteklenmeli.
  7. Özkanlar iyidir .Murat Usta bilgili ve temiz çalışan bir ustadır.Giderseniz selamımı söyleyin yardımcı olurlar.
  8. Konu açılmışken üzerinde bahsedelim dedim eksiklikleri Cem Hocam tamamlar ; Dinamik Tork Kontrolü Dinamik Tork Kontrolü, araç virajı alırken motor torkunun ön tekerlekler arasında dağılımını sürekli olarak dengeliyor ve daha iyi yol tutuşu sağlayarak, virajlarda önden dışarı kayma eğilimini azaltıyor.Sistem, otomobilin Elektronik Denge Programı (ESP) modülünü kullanarak çalışıyor ve aracı saniyede 100 kez sıklıkta izliyor. Otomobil virajdan çıkışta hızlanırken, sistem, ön iç tekerleğin ne zaman patinaj yapmaya başladığını algılıyor ve o tekerleğe hissedilmeyecek miktarda fren uyguluyor. Bu da tekerleğin patinaj yapmasını önlüyor ve motor torkunu daha fazla yol tutuşuna sahip dıştaki tekerleğe aktarıyor. Böylece çekişi ve direksiyon kontrolünü koruyor. Güvenlik açısından önemli olan bu sistem esp ve abs sistemine bağlı olarak çalıştığından kapatılması güvenlik zaafı oluşturabilir. Dinamik Tork Kontrolü'nün Kapatılması Motorun önündeki akünün yanındaki sigorta kutusuna bakıyoruz:Kapağının üstteki tırnağını aşağı bastırıp yukarı doğru kaldırıp alt taraftaki tırnaklarından kurtarıyoruz. Kapağın altı; kırmızı tutacak sigortaları elinizle tutmadan değiştirmenize yarıyor. Aradığımız sigorta siyah kutunun içinde önünde tırnağı var aşağı tarafa doğru onu eğip kapağını yukarıya kaldırıyoruz. Evet Esp modülünün sigortası 5 amperlik olan onu çekip çıkarıyorz işlem tamam. Beklediğim gibi Arıza kodlarını hemen bırakıyor.U0121 ve U2005 hatası veriyor.Aman dikkat kutuyu yine güzelce kapatalım olası sıvı temasında başımızı ağrıtır. Kapandıktan sonraki izlenimlerim; Esp ve abs yok ;80 km de sert frenlemede sağa sola kayma eğilimi gösteriyor .Viraj içinde aşırı gazda viraj dışına savrulma eğilimi var.Eğlenceli ama riskli.Atamızdan abs ve esp görmedik tabi ki ama bu sistemlere alıştıktan sonra kapalı halde kullanmak epey güç ve ürkütücü geldi.Buz veya toprak üzerinde düşük sürat de veya pist de eğlenceli olabilir kısa süreli ama onun harici açık kalmasında fayda var.
  9. 1.6 eb ile söyleyeceğim değişikliklerle ayni zevki yaşaman mümkün.Ama stage 2 istiyorsan focus daha pahaliya gelir.Kaç beygir istediğine bağlı 200 beygir de kalacaksan focus derim. Aracin c sinifi oldugunu gozetirsek focusun yol tutusu daha dinamik ve konfor olarak daha önde.
  10. mini cooper a da bakin bence gider var
  11. Katiliyorum.Kafayi fazlaca takarsaniz ekstradan sesler sanayi
  12. Türkiye de esit miktarda kar ortakliği var Ford ve Otasanin .İso nun yaptigi Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu istatistiklerindeki ilk 10 daki şirketlere tek tek bakin.Kaç tane Koc şirketi olduğunu gorursunuz.Abiler istemezse olmaz isin gercegi bu
  13. Bu adamlara Başbakan bile bir şey yaptıramıyor(hatirlayiniz yerli oto) biz mi yaptıracağız Sabri ?
  14. Daha önce yazıştım sanırım,Focus 1.6 ecoboostu Türkiye'ye getirmeyen zihniyetin tek kapili Fiesta styi de getirecegini dusunmuyorum.Şu çağda Marketing sadece Ticari Araç Filosu Üretimiyle sınırlı değil .Müşterinin özellikle gençlerin beklentileri var ve giderilmediğinde diğer markalara yöneliyorlar.Bu tarafta Otasan'in kavrayamadığı şey bahsettiğim genç bireylerin veya performans meraklılarının aile büyüklerini ve etraflarındaki insanları Ford markasından uzaklaştırabileceğini öngörememesi.
  15. Sercan kardes bu aralar biraz alıngan ve kırılgan herhalde,lafları olumsuz anlama eğilimi var .Cem Abi gibi kibar bir insanın olsa olsa senin gibi genç arkadaşlarımıza hayırlı temenni ve tavsiyeleri olur ancak.İster kulak verir ister vermezsin ama yok küfür edersiniz yok bimnenne üstünde durmadan gecelim bayramin kutlu olsun diyeyim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.