Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Üye
  • Toplam İleti

    1.263
  • Katılım

  • Son ziyaret

Çağlar Sertan KASIMOĞLU Hakkında

İletişim - Sosyal

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '13 XC60 D4 Advance
  • Meslek:
    Satınalma
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

2.146 profil görüntüleme

Çağlar Sertan KASIMOĞLU's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

664

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. 2.0 Dizel otomatik XC60 D4 ile şehiriçi 8 lt/100 km tüketimim var. Aynı yollarda, aynı şartlarda,aynı kullanım şekliyle 2016 facelift 320i ED ile 11 litre/100 km ortalamam oluyor. Bu iki aracın motor güçleri birbirine çok yakın, torkları ise dizelinki benzinliye göre %60 daha yüksek ? Yakıt(motorin-benzin) litre fiyatları aynı olsa bile yukarıda belirttiğim araçlar için, ki yukarıda belirttiğim araçların segmentleri çok çok farklı, arada ciddi bir makas var. Amortisman hesabı yapılırken ilk yatırım maliyetinin önemi kadar satıştaki aradaki fiyat farkları da çok önemli, bunu görmezden gelen dilsiz şeytandır ?
  2. Tam otomatik şanzımanlarda bulunan tork konvertörden dolayı motor performansının şanzıman konforuna etkisi büyük. Mesela 2.0 TDCI Modeo'da EGR bozulup çekiş düşmüştü ve şanzımanda vites geçişleri vuruntulu olmaya başlamıştı. EGR arızasını giderdikten sonra vites geçişleri düzeldi. Ayrıca çift kavramalı şanzımanlarda vites geçişlerinde ateşleme-püskürtme kesme işlemi olabiliyor. Volkswagen'de ve Porsche'de mevcut böyle bir sistem, vites değişim hızını arttırmak dolayısıyla daha performanslı bir sürüş yaratmak için püskürtme-ateşleme kontrolü yapılıyor.
  3. İkinci el aksında durumu hiç belirli olmuyor. Aksı dağıtıp lalelerine, bilyalarına bakmak gerekiyor, öyle bir imkanda maalesef yok. En güzeli parça ithalatçılarından OEM almak.
  4. Sponsorumuz EROL Ford'tan fiyat almanızı tavsiye ederim.
  5. Muhammed Bey, 3000-4000 km'deki aracınızda bu kadar parçanın değişmesi normal bir durum değil. Yetkili servislerin bazıları! maalesef çok deneyimsiz ve bilgisiz, rastgele parça değişimi yapıp aracı kobay gibi kullanıyorlar. Başka bir yetkili servise gitmenizi öneririm.
  6. Aynen öyle olmuştu, Allah hiçbirimizi egolu, kendine fazla güvenen fakat işten anlamayan insanlarla karşılaştırmasın...
  7. Mekatronik ve dişli kısımları yağın içinde çalışıyor diye biliyorum. Kavrama kuru demek şanzımanda yağ yok demek değil. 2 litre yağ hacmi var. Sıcaklık,basınç,yük altında çalışan her sıvı gibi şanzıman yağıda zamanla özelliğini kaybediyor. Bence 60.000 km'de bir şanzıman yağını değişmekten zarar gelmez. Fakat bu yağ değişimi titreme sorununu giderecek değil, titreme sorunu için yazılım + adaptasyon ile düzelmezse çoklu kavrama değişimi gerekli. Islak tip kavrama olsa kullanım yoğunluğuna göre 30k-45k km'de bir şanzıman yağı ve şanzıman yağ filtresi muhakkak değişmeli.
  8. TYCO (TE) , Molex vs.. kodunu verirseniz temini için yardımcı olabilirim.
  9. Çok geçmiş olsun. Aracınız kasko firmanız tarafından e-showtaja çıkar, pert alıcılarından ön teklifleri toplar. Pert olursa size ödeyeceği rayiç bedelden ön tekliflerde gelen en yüksek bedeli çıkartır, aracın yetkili servisteki masrafı ile bu bedel karşılaştırılır, buna göre karar verirler. Siz servise ve dosyanıza atanan eksperlik firmasına ''aracın perte çıkmasını istiyoruz'' diye muhakkak belirtiniz.
  10. Seçim masraflarını çıkartmak için her seçim öncesi olağan durumlar ? Peşin-erken ödemek resmen zarar oluyor. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye... Maalesef ülkemiz içinde aynı durum söz konusu...
  11. Ön görüm tuttu, muayene tarihine yakın erken seçim oldu ? Faiz işlemiş motorlu taşıtlar vergilerimin faizleri bir güzel silindi, yapılandırma oldu. Peşin ödememek yanıma kâr kaldı ? @Ozan Kar
  12. Eski yağı boşaltmadan, sıcak motorda, mevcut yağın üstüne 0,5 litre eklerseniz daha az riske girmiş olursunuz. Bu şekilde yaparsanız durulama vs.. gerekmez.
  13. Piyasada motor içi temizleyici, yağ kanal temizleyici adıyla satılan kimyasalların çoğunda kerosene var. 250 cc'lik ürünlere 20-30 TL istiyorlar, bunun yerine 0,5 litrelik hakiki gaz yağı alıp(litresi max:10 TL), yağ değişiminden önce sıcak motora yarım litre gaz yağı ekleyip, 5 dakika rölantide çalıştırmak akabinde yağ değişimi yapmanın zararı bence de yok. Rus forumlarında bazıları motor yağını tamamen tahliye edip, motora sadece gaz yağı dolduruyorlar ve 1 dakika kadar rölantide çalıştırıyorlar. Gaz yağının hem deterjan hemde yağlama özelliği olduğu için motora zarar verme ihtimali çok az.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.