Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bekir Ilk

Üye
  • Toplam İleti

    57
  • Katılım

  • Son ziyaret

Bekir Ilk Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Aydın
  • Arabam:
    15Fcs TiVCT TrenX sdn byz
  • Meslek:
    öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Bekir Ilk's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

22

Toplam Beğeni

  1. Lastikler değişti. 4 lastik lassa impetus revo2+ aldım.
  2. Teşekkürler. Balata değişimi yaklaştı sayılır. Bakalim benimki degisince duzelecek mi. Hangi marka taktirdiniz.
  3. faydalı konu teşekkürler. bir bilgi eklemesi de ben yapayım. dolum ağzı genelde görünmesin diye tampon altına yapılırdı. yeni düzenlemeye göre tamponun üstüne veya benzin depo kapağına yapılması gerekiyormuş. araştırmalarıma göre daha önce lpg montajı yaptırıp işletenler bu düzenlemeden etkilenmiyormuş, yeni montajlar etkileniyormuş.
  4. merhaba. daha önce de yazmıştım. aracımı 2015 temmuzda 0 km olarak aldım. direksiyondaki yıpranma sorunu 1 yıl kadar sonra 15bin km civarında başladı. 2016 ağustosta 19bin km de iken yetkili servis tarafından değişimi sağlandı. önce direksiyonun resimleri çekildi. seri numarası alındı. servisin yazdığı raporla resimler otosana gönderildi. değişim onayı geldikten sonra direksiyon simidi sipariş verildi. direksiyon simidi servise ulaştığında servis tarafından aranıp randevu verildi. randevu gününde direksiyon simidi değişimi yapıldı. eski direksiyon ve yeni direksiyonun resimleri ekliyorum. yeni hali direksiyon simidi değiştirildiği gün çekmiştim. km okunuyor: iki direksiyon simidi arasında kesinlikle malzeme farkı var.
  5. Benim araba da ayni. Uzun süre sifirlamayinca ortalama tüketim baya azalıyor gibi gösteriyor
  6. Bekir Ilk

    Focus 3 Lpg Uyumu

    hayırlı olsun hocam. aynı araçtan bende de var. 2015 temmuzda 0 km almıştım. 1700 kmde BRC taktırdım. 32bin km oldu sorunsuz kullanıyorum. lpg montajında önemli olan ustadır. montaj+ayar çok önemli. lpg kit fiyatları almış başını gitmiş. benim tavsiyem obd bağlantılı bir kit. lovato uygun fiyatıyla daha mantıklı gibi duruyor. şimdi taktıracak olsam lovato taktırırdım iyi bir usta bulmak şartıyla
  7. teşekkürler. aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz diye düşünüyorum. arabam yeni. neyi var neyi yok biliyorum en azından. ikinci el alıp riske girmektense şimdilik bunla devam etmeyi düşünüyorum.
  8. yorumlar için teşekkürler. durumları düzeltince yapacağım ilk iş satıp dizel araba almak olacak.
  9. Merhaba. Yeni bir konu açmak yerine açılmış bir konuya yazayım dedim. Benim aracım 2015 Focus 1.6 Ti-VCT MCA Trend-X sedan. temmuz 2015te 0 km almıştım. şu an 30bin kmyi geçtik. Benzin-LPG'li. Performans olarak memnun değilim. LPGden dolayı diyebilirsiniz LPG taktırmadan önce de böyleydi ve şu an araç giderken benzin ve LPG arasında performans farkı hissetmiyorum zira LPG ayarlarını LFT-FST değerlerine bakarak hassas bir şekilde kendim yapıyorum. Yokuşlarda çekişi tatmin edici 5. viteste 100 km hızla şehirlerarası yoldaki bütün yokuşları çıkabiliyorum. Ara hızlanmalar ve sollamalar çok iyi değil. Dizel arabalarla aynı performansı beklemiyorum ama dizellerin çok gerisinde bir performansı var. bütün dizeller 120 km hız civarına kadar beni çok rahat bir şekilde geçebiliyorlar. edit: yanlış anlaşılmasın yarış yapmıyorum. bu hızdan sonra yarış yaparcasına basmam. Çok hız yapmayı sevmem. genelde sakin kullanırım. şehirlerarası hız limitlerine uyarım. 90-110 arası giderim. Benzinli bir araçla karşılaştırma yapacak olursam yeni civic'in performansı bundan kat kat iyi.
  10. bu dakkadan itibaren ford benim için bitmiştir. bakım için bile servise gitmeyeceğim. bakımlarını garanti bozulmasını göze alarak kendim yapacağım. max 250 TL lik bakım için 550 TL ödemişim. hatalı üretim direksiyonu bile değiştirmiyorlar neyin garantisini bekliyecem( benim direksiyon değişti ama şimdi başvursam değişmeyeceklermiş). zaten arabamda LPG var ve bu yüzden de garanti dışı bırakacaklar orası ayrı bir tartışma konusu ona hiç girmeyeceğim.
  11. ben direksiyonu değiştirdiğimde bir yıl ve 15 bin km dolmuştu. 18bin km civarı idi yanlış hatırlamıyorsam ve kesinlikle 1 yılı en az iki ay geçmişti. servis böyle bir durumda şu yolu izliyor. direksiyon simidinin fotoğrafı çekiliyor. direksiyonun içindeki seri numarası alınıyor. servis görevlisinin kanaatiyle beraber fotograf ve seri numarası merkeze gönderiliyor. merkez onay verirse parça ellerinde varsa takılıyor. yoksa sipariş verilip parça geldiği zaman haber verilip randevu verilerek montajı yapılıyor.
  12. evet benim araba farklı uyarı gelince düzeltmeyi de öğrendim ama uyarı gelmemesi normal mi onu merak ettim?
  13. benim 2015 benzinli trendx focusta da böyle bir uyarı gelmedi. ilk bakımı 15binde yaptırdığımda sevis görevlisi uyarı gelebilir. o zaman bize getirin demişti ama uyarı gelmedi. 30 bin bakımını da yeni yaptırdım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.