Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gökhan Kalağan

Üye
  • Toplam İleti

    33
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gökhan Kalağan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Denizli
  • Arabam:
    '17Mondeo 1.5/'16 MercedesC180
  • Meslek:
    Akademisyen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.294 profil görüntüleme

Gökhan Kalağan's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

30

Toplam Beğeni

  1. Yakup Bey haklısınız, şimdi Mondeo' nun kullanma kılavuzuna baktım, focus ile benzer şeyler yazıyor. Ford eleştirinin önüne geçmek için açık uçlu cümleler ile önlemini almış
  2. Hasarsızlık var, Mondeo... Kasko 1650 tl Aksigorta Trafik 2016 yılında 560 tl , 2017 Mayıs 875 tl (yeni düzenleme ile ucuzlar diyorduk ama pahalılandı)
  3. Anlaşılan Ford start stop sistemini tüm modellerinde tam oturtamamış.Bazen sistem klima açıkken, 30 derecenin üstündeyken,motor soğukken vs devreye giriyor, ama bazen de tüm şartlar yerine gelsede canı istemediği için girmiyor :)) Belki bir süre sonra yeni yazılım filan gelir daha sağlıklı çalışmaya başlar.Hatırlarsak Powershift şanzıman da ilk kullanılmaya başlandığında çok sorunluydu, ısınınca titremeler, şaşırmalar filan, ama yavaş yavaş sorunlarla ilgili geri bildirimler ile daha sorunsuz bir sistem haline geldi.Belki forumu takip eden değerli üstatlarımız, bu şikayet ve taleplerimizi Otosan ve Ford' a iletirler...
  4. Aslında araç sürekli düzenli olarak uzun yol yapıyor, aylık 3000-4000 km yapıyorum. Servis kabahatli olduğundan dolayı hiç yorum yapmadı şarj ettik devreye girdi deyip geçiştirdiler.Banada garip gelen uzun yol yapmama rağmen araç aküyü doldurmamış olması.Cem Bey, garip bir şekilde araç + 30 derecede de devreye giriyor, dün hava sıcaklığı 36 dereceydi devreye girdi, kullanma kılavuzunda bile girmez diyor :)) Sanırım Ford araçların start stop sistemi gerçekten kafasına göre çalışıyor...Diğer aracımız olan Quasqai' de start stop ile ilgili bugüne kadar en ufak sorun yaşamadık, her zaman kullanma kılavuzunda yazan koşullar neyse araç ona riayet etti. Ama Ford kendi bildiğine takılıyor..Cem Bey'in start-stop sistemi ile ilgili önceki paylaşımlarını okumuştum sistemin çalışma prensibini madde madde öyle güzel anlatmışki ama yazdığı son madde bence çok önemli, sistem kesinlikle kuralsız ve isteği zaman çalışıyor :)))En iyisi çok fazla takmamak...
  5. Aracımı satın almış olduğum bayiye (Otokoç) salı günü start-stop sorunu için gittim.Sorun akü kaynaklıymış, ölçümde şarj %50 düzeyinde çıkmış, araç muhtemelen bir kaç ay showroom'da yatmıştır, öncesinde de ithalat sürecinde beklemiştir. Akü şarj oldu, hata kodları silindi şimdilik (3 gündür) sistem devreye giriyor. Ama beni asıl kızdıran konu, aracı teslim eden görevlinin start-stop'un devreye girmediğini fark etmesine rağmen (görevlinin kendi beyanı) aracı öyle teslim etmesi, sonuçta sistem çalışmıyorsa kontrol ettirip, çalışır halde teslim etmeliydi.İlgili görevlinin ihmali nedeniyle Denizli'den - İzmir'e gitmek zorunda kaldım.Bu arada start-stop sistemi, şehir içi yakıt tüketimini farkedilir düzeyde düşürdü. Euro 6 - SS, 1.5 Ecoboost'lar önceki versiyonlardan yakıt tüketiminde sanırım daha cimri. Konuyla ilgili, kıymetli görüşlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim...
  6. Çok teşekkür ederim...Araçla ilgili farklı gelişmeler olursa paylaşırım. Sonuçta kullanımı keyifli ve güvenli bir araç, ufak tefek kusurlar kadı kızında da olur değil mi ama :)))
  7. Yakup Bey, çok teşekkür ederim. Sanırım araç yeni olmasına rağmen bu sistemi sağlıklı kullanamayacağız. Ford bu sistemin devreye girmesi için o kadar şart sıralamış ki, sanki sistem devreye hiç girmesin istiyor:) Yok sıcaklık 0 ile 30 derece arasında olacak (yılda kaç gün bu ısı değerlerini yakalayabiliriz buda ayrı bir konu), akü %100 dolu olacak vs. bu şartların bir arada olması çok zor:)
  8. Focusclub ailesine merhabalar. Ford'tan ayrı kalmak pek mümkün olmadı ve yaklaşık 6 ay sonunda yeni bir ford araç alarak tekrar aranızda olmak beni çok mutlu etti. Kıymetli forum sakinlerine bir sorum olacak. Aracım mondeo titanium 1.5 ecobost, aracı bayiden yaklaşık bir hafta önce aldım. Aracı uzun yolda kullanmama rağmen start-stop, aldığımdan beri devreye girmedi. (Sistemin devreye girmesi için gerekli olan tüm şartlar mevcut olmasına rağmen ; Hava sıcaklığı +30/0 derece arasında, emniyet kemerim takılı, klima kapalı, vs.). Aracı aldıktan sonra yaklaşık 800 km uzun yol yaptım, yol üzerinde bir ford bayisine uğradığımda, akü izleme sensörü (bunda yanılıyor olabilirim) sıfırlayalım sistem çalışır dediler ve sıfırladılar, sistem sonrasında çalışmaya başladı, yaklaşık bir saat kadar aracı şehir içinde start-stop devreye girerek kullandım. Aracı park ettikten yaklaşık 4 saat sonra tekrar kullandığımda sistem tekrar çalışmadı. İşlemi yapan bayiyi aradığımda araç uzun yol yaptığında akü dolar ve sistem çalışır dediler. Burada bir çelişki var akü yeterli düzeyde dolu değilse, akü izleme sensörü sıfırlandığında sistem nasıl devreye girdi ? Ayrıca aracın 3- 4 saatlik park sonrası aküyü boşaltması ve sistemi devre dışı bırakması bana pek mantıklı gelmedi. Pazartesi günü aracı satın aldığım İzmirdeki bayiye götürüp kontrol için bırakacağım.Bu konunun muhtemel sebepleri ile ilgili, sizlerinde bilgi ve görüşlerini alabilirmiyim.Teşekkür ederim.
  9. Çok güzel olmuş, iyi günlerde aracınızı kullanmanız temennisiyle.
  10. Araç 2014 yılı nisan ayında sigorta hariç, bandrol dahil 50500 tl alınmıştı. Bence almış olduğunuz fiyat gayet makul, kadınlar günü indirimini de uygulatarak yeni aracınıza keyifle binin.
  11. Sanırım, 1.0 Ecobost PS Titanium olarak ve X paketsiz gelmiyor (ama yanlış biliyor olabilirim), X paket çok önemli değil ama güvenlik paketi ile birlikte; sürücü ve ön yolcu yan hava yastıkları, yan perde hava yastıkları ve sürücü diz hava yastığı ekleniyor, mümkünse araç satın alırken güvenlik paketli olanlara bakmanızı öneririm.
  12. Volkan Bey, 1.0 Ecobost Fiesta powershift olanını kız kardeşim 2014 yılında,benim önerim üzerine almıştı.Araç kendi segmenti içerisinde motor teknolojisi,donanım ve fiyat bakımından en uygun olanıydı. Powershift konusunda biraz şüphelerimiz vardı.Ama araç yaklaşık 20000 km'dir hiç sorun yaşatmadı, zaman zaman bende şehir içinde ve şehirler arasında aracı kullandım, araç gayet keyifli atak ve güzel bir araç.Yakıt tüketimi şehir içerisinde genelde 6.0 - 7.0 civarı şehirlerarası makul hızlarda 5.0 - 5.5, ama yüksek hızlardaki otoban kullanımında 8.0 - 8.5 litreyi buluyor.Ayrıca araç ikinci elde değerini muhafaza ediyor. Kardeşim satın alırken X paket kampanyalı olup hediye edilmişti, fakat o dönem araç X paket olsa bile 2 airbagli olarak geliyordu benim ısrarım üzerine verdiği siparişi iptal ederek 2 ay beklemiş ve güvenlik paketi ile birlikte aracı satın almıştı.Aracı satın aldığı dönemde X paket için yaklaşık 1250 tl ve güvenlik paketi içinde 750 tl fark istenirken araç tutulunca aracın fiyatını çok artırmak yerine opsiyon fiyatlarında artışa gittiler.Araçtan son derece memnun kalınca sonrasında bir çok dostuma da önermiş olduğum gibi Fiesta 1.0 ecobost powershift bana göre alınıp keyifle kullanılabilecek bir araç. PS:Güncel opsiyon fiyatları; güvenlik paketi (Sürücü ve Ön yolcu Yan Hava Yastıkları Yan Perde Hava Yastıkları Sürücü Diz Hava Yastığı) yaklaşık 900 tl, X paket 2300 tl civarı, (Karatılmış Arka Camlar Otomatik Yanan Farlar Yağmur Sensörü Otomatik Kararan, Dikiz Aynası, Hız Kontrol Sistemi)
  13. Aracınızı iyi günlerde ve keyifle kullanın, çok selamlar...
  14. Ben araçlarıma iyi bir merkezde Gtechnic seramik kaplama yaptırdım. Araçlarımdan ilkine, aracı satın alırken (isim vermeyeyim ama ünlü bir markada) seramik kaplama yapılmıştı ama hiç memnun kalmadım, asfalt,kuş pisliği, reçine vs olduğunda sanki hiç koruma yok gibiydi, aracı yıkarken bunları çıkartmak oldukça zahmetliydi. Sonraki uygulama gtechnic olarak yapıldı ve gerçek anlamda seramik korumanın faydalarını bu uygulamada gördüm.Aracın yıkanması esnasında araca yapışan kir vs sadece düşük basınçlı su ile bile kolayca çıkabiliyor,asfalt lekelerini yumuşak ve nemli bezle ile çıkarabiliyorum. Kısaca ben çok memnunum 3 yıl garanti veriyorlar, ara bakımları var kaydırıcı bir madde (C2v3) 6 ayda bir kaplamanın üzerine uygulanıyor ve su kaydırıcılığı muhafaza ediliyor. Kaplama 3 yıl sonunda polisaj ile çıkarılması gerekiyor, tabiki yine bu işlemi ehil bir arkadaşın yapması iyi olur, zira arabadaki ilk kaplama sökülürken polisaj esnasında her yeri toz duman kaplamıştı (ki polisajda toz kalkması genelde olmuyormuş, uygulamayı yapan usta ile noluyoruz dedik bir an)..Kısaca seraaik kaplama güzel ve iyi bir uygulama, ama gerek uygulaması gerekse maliyeti birazcık yüksek... Bazen kendi kendimize bu araçlar kolleksiyon aracı veya bir Mustang değil değermi dediğimiz oluyor :))) Ama sonuçta araçlarımız bizim uğraşmaktan zevk aldığımız hobilerimiz. Onlarla ilgilenmemiz bizi eğlendiriyor ve stresten uzaklaştırıyor kanaatindeyim :))
  15. Hakan Bey, Talisman konusunda sadece beğenim deneme sürüşüyle sınırlı kalacaktır Laguna'da yaşadığım sıkıntılar ve sorunlar hiçte küçümsenecek gibi değildi, ben D segmentinde forddan kolay kolay vaz geçmem ama Kuga'da aklımı kurcalamıyor değil, kullanım keyfi nasıldır bir fikrim yok ama, Kuga'sı olan dostlara sormak lazım Ayrıca Türkiye koşullarında yerden biraz daha yüksek olan SUV'lar sanki daha iyi gibi geiyor (İki gün önce otobanda kamyon sollarken önüme düşen koca koca pancarlardan sonra bu fikre vardım, en azından araçlar altına çarpmadan yolda pancar ezebilmeli:)))
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.