Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Koray Kahraman

Üye
  • Toplam İleti

    37
  • Katılım

  • Son ziyaret

Koray Kahraman Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kırıkkale
  • Arabam:
    2014 Focus Titanium Otm
  • Meslek:
    Kimya Mühendisi
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Koray Kahraman's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Toplam Beğeni

  1. Merhaba, deneyen oldu mu acaba?
  2. Servisteki usta ile görüştüm, normalde vites halatının bir yere bağlı olması gerektiğini, zamanla bağlantının koptuğunu ve fren hidroliğine yapılan plastik kelepçe bağlantısının kesinlikle problem yaratmayacağını belirtti. Zaten halat sabit bir yere bağlıymış, halat içerden hareket eden bir mekanizmaymış.
  3. Şimdiki sorum ise şu; dün yaptığım kontrolde servisteki usta otomatik vites halatını plastik kablo bağlama kelepçesi ile sanırım fren hidroliği borularına (ince metal borular) bağlamış, acaba vites halatı bu borulara yük bindirip sorun yaratır mı? Aklıma plastik kablo bağını çıkarıp, vites halatının şasiye çarpan yerini güzel bir şekilde çift taraflı bant vb bir şeyle sarıp, çarptığında ses yapmasını engellemek geldi.
  4. Son durumun videosu da bu şekilde arkadaşlar... VID_20230402_091724.mp4
  5. Bakım esnasında Soğutma Suyu Devirdaim Pompasının sağlam olduğu fakat belirsiz bir zamanda değişimi gerekirse tekrar triger sökme-takma işçilik ücreti alınacağından bahsedilmesi üzerine triger işçiliğinin 2.000 TL civarı, pompanın da 2.800 TL civarı olmasından dolayı, triger ile beraber pompanın değişiminin uygun olduğunu düşündüm ve tamamı değişti. Bu esnada soğutma suyu sistemindeki sıvı da yenilendi ve resimde görülen işlemler yapıldı. Toplam maliyet 10.300 TL oldu.
  6. Arkadaşlar merhaba, geçen hafta mekanik usta periyodik bakımı yaparken, "Focusl'larda kronik olarak vites halatından ses gelir diyerek vites halatınının şasiye çarpmasından kaynaklı ses geleceğini" belirterek vites halatını şasiden hafif uzaklaştırmaya çalışmıştı, ama ses kesilmemişti. Bu hafta ise aracın soğuması için servise 2 saat kadar erken gidip, sabahın ilk saatlerinde kaputuaçarak motoru soğutmayı başardım. Usta gelir gelmez aracı çalıştırdığında sesi duyabilecek ortam sağlanmış oldu. Usta aracı çalıştırdı ve sesi duydu. 1-2 kere daha denedi, hepsinde ses geldi. Zaten daha sonraki çalıştırmalarda ses kesildiği için artık ben duymamaya başladım ama önemli olan ustanın sesi duyup yeri konusunda tahmin yapmasıydı. Triger seti değişimine geçmeden trimci usta ve mekanik usta birlikte baktılar. Aracı çalıştırdıp stop ettiler, her seferinde sesi duydular ve tahminleri genel olarak vites halatı üzerine yoğunlaştı. Araç 4-5 çalıştırma sonrası hafif ısındığı için en azından ben sesi duyamıyordum ama ustalar derinden gelen o sesi duymuşlardı. İçerden torpidonun altından elle ve gözle yapılan kontroller neticesinde kalorifer motoru, klima sıcaklık sensör fanı kaynaklı ses gelmediği, vites halatını elle tutup aracı çalıştırınca sesin gelmediğini fark ettiler. Mekanik usta triger değişimine geçmeden önce vites halatını plastik kelepçe ile bir yere sabitledi ve triger işine girişti. Plastik kelepçe sonrası triger değişimi mola vs dahil toplam 3,5 saat zaman geçmişti. Artık sesi duymak için baya yeterli bir süre geçmişti. Araç bakım işi tamamen bitince dua ederek aracı çalıştırdık ve SES YOK, mükemmel bir histi sesi olmaması. Bakım sonrası 4-5 saat sonra araç soğumasını takiben tekrar denedim ses yok, ertesi sabah araç yaklaşık 10 saat soğuduktan sonra denedim, ses yok. Özetle, mekanik arıza aramak yerine bu tür bir ses duyduğunuzda vites halatına bakabilirsiniz. Şasiye çok yakın olduğundan dolayı ilk çalıştırma esnasında yaşanan titreşimden dolayı şasiye çarpıp, pervane çarpma sesine benzer videodaki sesi çıkarıyor. Hepinize kazasız, sorunsuz günler dilerim.
  7. Kerem Bey özellikle aklıma orası geldiği için baktım ama sesin kaynağı orası değil gibi, yine de tekrar bakarım. Bahsettiğiniz parça vızıldama şeklinde oluyor bildiğim kadarıyla.
  8. Radyo kısmının arkasından çok kısa süreliğine pervane sesine benzer bir ses geliyor. Dün Radyonun ön kısmını söktüm, acaba klima kanalında bir şey mi var, o ses yapıyor diye. Ama hiçbir şey yok, ses devam ediyor. 3-4 kere aracı çalıştırıp kapattım, her defasında yaptı. Zaten 5.'den itibaren ses kesildi.
  9. Ogün Bey değerli yorumunuz için teşekkürler. Servis, 9 yıl ya da 135.000 km dedi triger değişimi için. 4 ay sonra 9 yıl dolacak zaten, korkulu rüya görmektense değiştireyim dedim. Sesin kaynağı olarak da; 1- Klima iç sirkülasyon motoru 2- Kalorifer motoru şeklinde yorumlara denk geldim. İlk çalıştırmada pervane sürtmesi gibi bir ses geliyor, ısınınca gidiyor. Örneğin 30 dk yolculuk sonrası, durup çalıştırınca ses yok.
  10. Merhaba değerli arkadaşlar, Aracımı sabahları ilk çalıştırdığımda aşağıdaki linklerdeki videolardan duyabileceğiniz gibi titreme sesi gelmekte, sanki motor kısmında boş bir parça sarsıntı sebebiyle titriyor gibi. Ama yaptığım kontrollerde bir şey bulamadım. Torpidoyu tamamen boşalttım, ses devam etti. Aklıma gelen ihtimallerden; 1- Araç altında vidası düşmüş bir kapak veya karter koruma plastiği bu sesi çıkarıyor olabilir mi? 2- Aracım 8,5 yaşında ve yaklaşık 74.000 km, aracım hep servis bakımlı ve birkaç güne kadar bakıma götürüp triger setini değiştirteceğim, triger kayışı bu tür bir sese neden olur mu? Servisteki ustalara gidince siz de bilirsiniz doktora gidince ağrı kalmaz ya bu hesap, o ses çıkmazsa arıza tespiti zor olabilir. Sizlerden değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum. İlginize teşekkürler. VID_20230317_065834.mp4
  11. Çok şükür sesler ön takımdan değil :). Seslerin tamamı plastik vb kaynaklı sesler. Benim de aklıma teyp içinden geliyor gibi geliyor. Sökmesi kolaysa bir ara açıp kablo vs bakmak isterim.
  12. Metin Bey, sorun beyanımda da belirttiğim gibi yağmur sensörü var. Fakat burayı tuttuğumda da ses gelmeye devam ediyor.
  13. Değerli Arkadaşlar, Aracımdan çok memnunum, çok şükür hiçbir sorunu yok. Sadece sormak istediğim bir husus var; Hafif bozuk, pütürlü yollarda seyir halindeyken aracın ön kısım orta taraftan çok değil ama fark edilecek şekilde bir tıkırtı sesi gelmekte. Ses Sistemi kontrol düğmelerinin oradan mı, havalandırma ızgaraları kısmından mı, km saati tarafından mı bilemedim. Hatta tespit etmek için yağmur sensörü kısmını, radyo (ses sistemi düğmeleri) kısmını, yolcu ve sürücü bacaklarının temas ettiği orta konsol tarafını ses olduğu zaman tuttum fakat tespit edemedim. Servise gittiğim zaman da sesin olacağı bir bozuk zemin şansım olmadığı için servise elletip düzgün olan yerlerin de bozulmasını istemiyorum. Sizce nerelere yoğunlaşmalıyım ve ne yapabilirim? Daha önce sağ ve sol ön kapılardan gelen tıkırtıyı çözmüştüm Bakınız aşağıdaki link Cevaplarınız için teşekkürler.
  14. Doğan Bey, cevabınız için teşekkürler. Benim sorum sinyalin dışındaki şeffaf plastiğin oynaması ile ilgiliydi. Yine de teşekkürler.
  15. Değerli Arkadaşlar, 2014 model Focus Titanium Benzinli Powershift aracım var. Geçtiğimiz günlerde dış dikiz aynalarındaki sinyallerin hafif bir şekilde oynadığını fark ettim. Başka bir çok araca da baktım, onlarınki çok sıkı, hiç kıpırdamıyor bile. Acaba bunları sıkılaştırmak için aynanın içini açıp bir şeyler mi sıkıştırsam diye düşünüyorum. İnternetten aynanın el yardımıyla söküldüğünü buldum fakat sinyalleri sıkılaştırmak için sanki dış muhafaza kapağının da sökülmesi gerekir diye düşünüyorum. Bunu yapmaya çalıştım fakat kapak çıkmayacak gibi duruyor. Kolay bir yolunu veya videosunu paylaşacak olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.