Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • makale
    16
  • yorum
    118
  • görüntüleme
    1.472.354

2015 Ford Mondeo 1.5 Ecoboost 160 Ps Test Sürüşü Video & Fotoğraf


Yakup Ç. A.

6.980 görüntüleme

Yeni yavruya nihayet kavuştuk :) Üretim yerinin değişmesi vb sebeplerden 2-3 yıl kadar geç üretime geçen Mondeo Avrupa ile paralel şekilde ülkemizde satışa başladı diyebiliriz.

Şuan sadece 1.6 tdci 115 ps 6 ileri manuel ve 1.5 Ecoboost 160 ps 6 ileri tam otomatik olarak satışta çok yakında 2.0 tdci 180 ps PowerShift de satışa sunulacak.

İç Mekan

Malzeme kalitesi ve işçilik önceki versiyona göre iyi, özellikle işçilik (parça birleşimleri vb) çok çok iyi neredeyse hiçbir parçasında oynama yok denilecek seviyede, zaten sürüş esnasında belli başlı bozuk yollardan geçerken hiç ses çıkartmaması bunu kanıtlar nitelikteydi. Malzeme kalitesi olarak sürücü ve yolcularında elinin ulaştığı yani kullanılması gereken yerler özenle seçilmiş fakat kullanılmaya bölümler sert plastik ile kaplı ama bunlar kesinlike basit malzeme değil, sektöre hakim kişiler buna fotoğraflara bakarak bile anlayabilir.

Koltuk kumaşını beğenmeyenler oldu onlara şöyle detay verebilirim, koltuğun konsol'a dokunduğu veya farklı bir parçaya denk gelen kısımlar yumuşacık bez ile sarılmış bunlarda soğukta vs gıcırtı yapmasını önleyen detaylar lakin bunları fark etmemişler deri vb olmamasından dolayı aa bu çok kötü yorumlar geldi bunlar öznellikten öteye varamamış ne yazıkki.

Konsol üzerindeki tuşların basımı güzel. Sony kontrolü çok kolay klima düğmeleri yeterince büyük ve anlaşılır. Beğenmediğim yanları ise piano black kaplamalar hep söylüyorum yılmadan devam edeceğim; çiziliyor ve çok kötü gözüküyor (güneş altında) lütfen şunu artık koymayın araçlara! Bunun tek pozitif yanı ise gözünün önünde olmaması; sadece bardaklık ve cam açma/kapama kontrol ünitesinin etrafında mevcut. Ekran etrafı, havalandırma ızgaraları mat ama sim dokulu bir parça ile sarılmış bunlar bence daha iyiydi ve tekrar ediyorum bu parçalar birbirine çok iyi geçmiş durumda.

Eşya gözü olarak yine en dişli rakibi olan Passat'a göre bir tık ilerde örneğin konsol altı alan, kol dayama içinin çok geniş olması ve arkadaki bardaklık arkasındaki göz bunlardan birkaçı. Malzeme kalitesi olarak ise bir puan veya yarım puan Passat'a göre daha düşük seviyede bunun nedeni ise örneğin torpido üstününde ince tabaka bile olsa yumuşak doku ile kaplanması ve bazı noktalarda daha şık parçaların yer alması.

Boyut olarak diz mesafeleri ve omuz mesafeleri sorunsuz, sunroof olmasına rağmen arka baş mesafesi korunması adına tavan kaplama düz devam etmiyor haliyle kayıp yok. Bana göre yeterli düzeyde, fotoğrafta yer alan arkadaş 1.88 boyunda koltuklar ona göre ayarlı.

Ses

Rüzgar sesi muazzam; kaputun ön çizgisinin aynalara doğru devam ettiğini fark edenler olmuştur mutlaka bu tasarım ciddi olarak rüzgardan korunmasına sebep olmuş ön cam neredeyse 140'a kadar rüzgar sesi almıyor. Yol sesi için konuşmak ne kadar doğru bilemem çünkü üzerinde kış lastiği vardı ama buna rağmen yol sesi ciddi iyiydi, bunun kıyaslamasını benzer şartlar altında olmadıkça yapılmasını doğru bulmuyorum. Durağan vaziyette dış ses içinde iyi diyebilirim, kapı kapanışı olarak ön kapılar özellikle şahane! : : :)

Konfor

Bir Ford düşünün içinde hiç rahatsız olmuyorsunuz ? Yeni Mondeo. Eski versiyonda en çok eleştirilen yönü buydu ve yeni arka süspansiyon sistemi ile bu aşılmış görünüyor, hem tümsek hem çukurlardan gürültüsüz şekilde geçebilliyor eğer minimal ise neredeyse hissettirmiyor. Fazla uzatmayacağım yeterince iyi ve denilecek fazla söz yok.

Müzik sistemi çok iyi, Sony ama premium olan :P bu araç üzerinde gelenler bass ve tiz hatta ses yüksekliği (sınırlı MyKey'e rağmen) çok iyidi. Artık kullanımına alışığım SYNC 2'nin, SYNC 3'e mümkün olan en kısa sürede geçmesini diliyorum. Yol bilgisayarındaki hızlı ve net geçişleri bu bölümde görmek bizim hakkımız bence :) Eyyy Ford sadece USA'yı düşünme Avrupa'ya gel :rolleyes: />

Motor & Sürüş & Tüketim

Gelelim meşhur Euro 5 salınımlı yeni! 1.5 Ecoboost 160 ps motor'a, aylardır Euro 6 olarak teknik değerlerine baktığımız araç bi baktık ki ülkemize E5 olarak gelmiş şok şok şok oldum o an. Düşündüğünüz herşeyin bir anda uçtuğunu hayal edin (ya da etmeyin ne gerek var) Akabinde yapılan test yayınlarını da dinleyince ohoo dedik bunlar çok tüketiyor! Ama birde biz bakalım demiştik o gün Kaan abi sayesinde erkenden geldi. Motorun tepkileri bence çok iyi özellikle 1.5 & 1.6 ton araca göre, D modunda vites yükseltme çabasında olan araç S modunda hadi gaza bas gidelim tavrına bürünüyor ve bunu bir focus atletikliği ile sürdürüyor. Direksiyon tepkileri net ve hızlı anında cevabını alıp yolu okuyabiliyorsunuz. Bu aracı kullananlar 4.8 metre bir otomobil sürdüğünü unutup park etme zamanı hatırlayabilir : :) Vites geçişleri özellikle hızlanmalarda yani gaza basarken sarsıntısız eğer çok yavaş giderseniz tipik tam otomatik klasiği olan hafif hissetme mevcut. Dik yokuşlardaki performansında da sorun yok sadece vites atma çabasına erken girebilir bunlar pratikte yaşanılması güç detaylar ama merak edenler oluyor diye aktarıyorum.

Tüketim öncesi güzergah; Maltepe'den aracı alıp minibüs yoluna inerek Bostancıya varıldı oradan 1. köprüyü kullanarak (nakkaş tepe'den gittim sadece giriş yoğunluğu vardı) Vatan caddesine geçildi buradan maslağa ve sarıyerden belgrad'a foto çekimlerinden sonra 2. köprü kullanılarak (TT Arena sonrası hep trafik) anadolu yakasına geri döndüm. Ortalama hızım 25 km/h tüketim ise 10.5 litre oldu. Bu hız ve tüketimde araç denemeleri de mevcut ve toplan alınan yol 130 km civarı. Yukarda eleştirdiğim Euro 5 yerine Euro 6 motor olsaydı çok daha iyi değerler tutması mümkündü fakat bu sefer aracın hızlanmaya cevabı bir nebze kötü olacaktı, tercih sizin : :) Şahsi yorumum ise 10.5 lt uslu ve trafik halinde yine tutar ve bu araç için abartılı değer değil.

Fiyat: Fiyat bana göre olması gerektiği gibi Passat'tan ciddi ucuz ama opsiyonlar pahalı onlarla birlikte düşünmeye sevk edebiliyor.

Kısa Kısa

- Otomobil yüksek buna birde dar cam yüksekliği ekleniyor; park alanlarında yanınızda ne var diye merak edebilirsiniz ve yan aynalar keşke geri vites ile otomatik olarak aşağıya baksa ne iyi olurdu demeniz kaçınılmaz detaylardan ama; otomatik park sistemli modellerde yan kısımları algılayabiliyor yani yaklaşma durumu sesli ve görsel olarak karşımızda.

- İç ambiyans aydınlatmanın değişik renklere bürünmesi güzel (bknz fotoğraflar).

- Araba çok güzel, yanımda yavaşlayıp fotoğraf çekmeye çalışan mı istersiniz yoksa yanına gelip bakmaya çalışan mı ?

- Direksiyon önündeki ekran çok güzel, kontrolü aşırı basit ayrıca çalışma hızının iyi olması zaman kaybını azaltıyor işinizi bitirip yola bakabiliyorsunuz.

- Vites değişim kulakçıkları küçük ve dar bir alanda kullanımı düz yolda zor. Vites düşürme ve yükseltme izin verilenler dahilinde sorunsuz yapılıyor.

- Her yerine led koyulmuş ama plakalık ve güneşliklerden çekinmişler, olsaydı iyi olurdu.

- Yol bilgisayarında vw'den gördüğümüz bazı detaylar eklenmiş örneğin boş vites halinda gaza basarsanız, sen ne yaptığını sanıyorsun diyor :)

- Video'yu izlemeyi unutmayın anacım :)

Aracın diğer detayları bol fotoğrafları ve diğer videoları için buyrunuz:

EPICREF.jpg

XKxOQPe.jpg

PjBJwcz.jpg

6 Yorum


Recommended Comments

MONDEO ALDIM HAYATIMKARARDI
arcim 10.000.km.de 5 aylik. Gaziantep doganlardan aldim. 3 kere klima sogutmadigi icin servise gittim gaz eksilmis tamamlayarak yolladilar beni silecek motoru arizalandi yagmurda az kalsin kaza yapiyordum far sensoru arizalandi bir anda yolda karanlikta kaldim ve kazayıucuz atlattim değişim talep ettim kabul etmediler suan direksiyonundan sesler geliyor  bayramdan sonra mahkeme sureci baslaticam.
bence mondeo alirken iki kere düşünün. 
ben yandim baskalari yanmasin

Yorum bağlantısı

Daha önce konuya bakmamıştım. Serdar Yaman Mondeo alınca daha bir ilgimi çekti. Video profesyonelce olmuş, daha önce de C-MAX videosunu izlemiştim o da baya iyiydi. Tebrikler. 

 Bagajda yatan arkadaş yurt çıkmayan bir üniversite öğrencisi galiba :kıhkıh:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
54 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı:

Daha önce konuya bakmamıştım. Serdar Yaman Mondeo alınca daha bir ilgimi çekti. Video profesyonelce olmuş, daha önce de C-MAX videosunu izlemiştim o da baya iyiydi. Tebrikler. 

 Bagajda yatan arkadaş yurt çıkmayan bir üniversite öğrencisi galiba :kıhkıh:

 

Aynen öyle :yeah: 

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
09.09.2016 - 20:32 tarihinde, Ibrahim Halil Dikbaş yazdı:

MONDEO ALDIM HAYATIMKARARDI
arcim 10.000.km.de 5 aylik. Gaziantep doganlardan aldim. 3 kere klima sogutmadigi icin servise gittim gaz eksilmis tamamlayarak yolladilar beni silecek motoru arizalandi yagmurda az kalsin kaza yapiyordum far sensoru arizalandi bir anda yolda karanlikta kaldim ve kazayıucuz atlattim değişim talep ettim kabul etmediler suan direksiyonundan sesler geliyor  bayramdan sonra mahkeme sureci baslaticam.
bence mondeo alirken iki kere düşünün. 
ben yandim baskalari yanmasin

Geçenlerde bende focus aracımı servise götürdüm serviste yeni mondeo yatıyordu .Aracın göstergeleri sürekli gelip gidiyormuş tamir ,güncelleme vs.yapmışlar düzeldi diye göndermişler yine aynı sorunu vermiş, ustalar en son Otosandan elamanlar gelip bakacak diyirdu onlarda gelmemiş online ustalara bilgi vererek aracı tamir etmişler.Bakalım araç şimdilik deneme sürecinde servisteki ustaya 2. Gidişimde aracı sordum ne oldu diye o da gönderdik dedi sonuç ne dedim o da yaptık aracı ama yinede tekrar hata verebilir dedi

Yorum bağlantısı

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.